Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] iFrame, tekst i blokada wyjścia z strony.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
aero
Witam,

Jak zmniejszyć ramkę iFrame z każdej strony wedle własnych upodobań?

Wklejam pod nią tekst, ale wysypuje się w nim pełno błędów nie wiem dlaczego.

I czy jest taki skrypt, który będzie blokował wyjście z strony każdemu kto na nią wejdzie?

Wszystko robię w index.html
PrinceOfPersia
Cytat(aero @ 26.04.2014, 10:59:23 ) *
I czy jest taki skrypt, który będzie blokował wyjście z strony każdemu kto na wejdzie

To musiałby być jakiś psychologiczny skrypt, który przykuwałby uwagę tak mocno, żeby user nie chciał wyłączać steony...
Możesz oczywiście spróbować zawiesić przeglądarkę, ale w przypadku np. Chrome będzie można zamknąć twoją stronę z poziomu chromowskiego menedżera procesów...

Chyba, że chodzi ci o coś w rodzaju tego, co się stosuje w miejscach publicznych, żeby użytkownik nie mógl szperac po systemie, ale to się nazywa opcja "kiosk" czy "guided access" etc.
aero
Chodzi mi tu bardziej o blokadę, udostępnij na facebooku aby wyjść ze strony.

Z tekstem sobie poradziłem.

Niech ktoś poda mi kod do ramki iFrame, ale żeby móc zmniejszyć każdy jej bok z osobna, a nie dwa na raz jak z generatora kodu.
PrinceOfPersia
Cytat(aero @ 26.04.2014, 16:11:03 ) *
Chodzi mi tu bardziej o blokadę, udostępnij na facebooku aby wyjść ze strony.

Chyba, żeby wejść na stronę. Na początku interakcji ze stroną. Takie rzeczy owszem widziałem w necie, ale nie wiem jak to działa, i szczerze mówiąc jak coś szukam w google i mi wyskakuje takie gówno typu "polub na fejsie, żeby odblokować treść na stronie", to zwykle zamykam taką stronę bez czytania i udaję się na dowolną inną z listy wyników Google. Stron w internecie jest tysiące na dowolny temat. A ściany na fejsie raczej nie chce mi się zaśmiecać byle gównem, które mi wyskoczy przez google...

Nie mówiąc już o tym, że tego typu "zabezpieczenia" bardzo łatwo odblokować sobie w Firebugu/Dev Toolsach, wystarczy znaleźć overlaya i dać mu display:none.
(edit: no chyba, że będzie po stronie serwera blokowana, ale większość takich stron nie jest. Sprawia to wrażenie, jakby ktoś na szybko jakiś skrypt w jQuery dodał z overlayem i z wtyczką fejsa...).
aero
Mi chodzi na odwrót, aby wyjść z strony zrób to i to.

Najbardziej potrzebuje kodu iframe, żeby zmniejszyć lewy bok ramki do prawej strony.

Kody dostępne w necie próbowałem, góry, dołu i prawej strony ma nie zmniejszać tylko lewą stronę ramki.

Tu podaje kod:
  1. [html]<iframe src="link do strony" style="border:0px #FFFFFF none;" name="" scrolling="no" frameborder="0" marginheight="0px" marginwidth="0px" height="512px" width="645px"></iframe>

Wszystko jest dobrze, tylko chcę skrócić lewą stronę ramki, ale w tym kodzie nie mogę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.