Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Domena
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kezi
Chyba nie ten dział a nawet nie to forum ale nie wiem już gdzie szukać pomocy. Wyszukiwarka mnie nie rozumie.
Na wstępie piszę, że jestem zielony, więc nie bijcie mnie i proszę poprawić jak coś źle napisałem.

Chciałem zamówić domenę jednak dowiedziałem się, że znaczna część domen nie spełnia moich wymogów. W większości przypadków rejestracja adresu oznacza stałe przywiązanie się do firmy u której wykupujemy domenę, więc wolę spytać.
Domena którą chcę zarezerwować ma w przyszłości być bardzo rozbudowana. Oznacza to wiele subdomen a każda z nich ma kierować na hosting innej firmy. Dodatkowo chciałbym przekierowanie dla innych usług niż strony internetowe np. teamspeak - ts.mójsuperfajnyadres.com

Obecnie mam jedną domenę na Proserwer i zauważyłem, że takich rzeczy nie zrobię bo zwyczajnie ta firma nie daje takich funkcji. No chyba, że jestem ślepy i nie zauważyłem. Dlatego nie chcę tracić kolejnego adresu i poprosić o listę zaufanych i solidnych firm które oferują rozbudowane funkcje dla domen. Z góry dziękuję.
mar1aczi
Cytat(Kezi @ 25.02.2014, 21:49:01 ) *
Domena którą chcę zarezerwować ma w przyszłości być bardzo rozbudowana. Oznacza to wiele subdomen a każda z nich ma kierować na hosting innej firmy. Dodatkowo chciałbym przekierowanie dla innych usług niż strony internetowe np. teamspeak - ts.mójsuperfajnyadres.com

Potrzebujesz zatem możliwości konfigurowania rekordów stref ręcznie lub własnych serwerów DNS. Wtedy osiągniesz to, o czym piszesz.
Kezi
mar1aczi chyba o to mi chodzi a mógłbyś podesłać mi link do jakiegoś poradniki na ten temat bo jestem w tym zielony i jakie firmy dają taką możliwość?
mar1aczi
http://lmgtfy.com/?q=free+dns
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.