Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP] Przestarzały serwer?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
VeParadox
Witam ponownie smile.gif
Moim ulubionym serwerem jest xaa (proszę nie pluć i nie krzyczeć), ulubionym raczej po prostu z przyzwyczajenia choć ma on też swoje plusy. Ostatnio próbowałem tam podpiąć skrypt tentego204, niestety bez sukcesów. Zacząłem drążyć temat i otrzymałem taką odp:
Cytat
jak masz stronę na xaa to ten skrypt nie pójdzie, bo xaa ma obsługę starszego PHP
a tu nowsze trzeba

No i niestety musze się przełamać i poszukać nowego serwera, bo nawet taka mapkę jak mi kolega na tym forum zapodał: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=22...p;#entry1072756 nie mogę odpalić na tym serwerze.
Jeśli myślicie że to nie problem serwera to piszcie, jeśli natomiast zgadzacie się z tą opinią to byłbym wdzięczny za zaproponowanie jakiegoś innego serwera (z nowszym PHP), najlepiej z opcją płatności sms - bardzo mi to pasuje.
!*!
A co ma wspólnego mapka CSS/jquery do PHP? I jaką masz na serwerze wersję PHP, że uważasz ją za starą. Tematów o polecaniu hostingów było już kilka.
VeParadox
1 Nie wiem, myślałem ze to kwestia PHP
2 Mam wersje 5.2 (5.2.17) z ustawieniem register_globals = ON
Ale już zmieniłem na: 5.3 (5.3.18) i zaraz zobacze czy to coś zmieni...
3 To tak przy okazji, jak masz jakis do polecenia, generalnie interesuje mnie wpływ wersji PHP na funkcjonalność nowych/starych skryptów.
mar1aczi
Cytat(VeParadox @ 31.10.2013, 12:24:31 ) *
...generalnie interesuje mnie wpływ wersji PHP na funkcjonalność nowych/starych skryptów.

PHP też się zmienia, ewoluuje. W nowych wersjach pojawiają się nowe funkcje (funkcjonalności) a wylatują przestarzałe funkcje.
VeParadox
Ale może byc tak, że najnowsze PHP nie czyta starego skryptu? Czy może to działa tylko na odwrót: stare PHP nie czyta nowszego skryptu?
!*!
Cytat(VeParadox @ 31.10.2013, 12:29:47 ) *
Ale może byc tak, że najnowsze PHP nie czyta starego skryptu? Czy może to działa tylko na odwrót: stare PHP nie czyta nowszego skryptu?

I jedno i drugie jest możliwe. Jeśli hosting to dobra firma, a nie jakiś noname pro gimnazjum, to powinno się dać odczytać starsze skrypty poprzez zmianę rozszerzenia plików PHP. Zgłoś się z tym zapytaniem do pomocy technicznej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.