Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z index.php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ArtiXD
Witam. Jakiś czas temu założyłem sobie konto na płatności-online. Oferują oni usługi premium sms. Chciałem uruchomić do serwera minecraft sms shop. Szczęście się do mnie uśmiechnęło. Dostałem maila, że stworzyli moduł sms shop minecraft. Po jego pobraniu i wrzuceniu na serwer utworzyłem nową bezę mysql i tam go zainstalowałem. Od tej chwili zaczęły się problemy. Po logowaniu do panelu otrzymałem informację o błędzie 500. Napisałem maila do ich supportu. Odpisali żebym pobrał nowy plik. To samo jednak zauważyłem, że podstrony panelu działają. Napisałem kolejnego maila w tej sprawie. Odpisali, że "SKLEP DZIAŁA PRAWIDŁOWO" i żeby sprawdził czy mam moduł curl. Sprawdziłem, miałem. Wiec zacząłem grzebać w kodzie sklepu. Wreszcie znalazłem winowajcę jeden z kodów był zakończony ale nie rozpoczęty. Po wysłaniu na serwer panel administracyjny działa, jednak główna strona sklepiku, dla gracza jest cały czas zepsuta. Prosiłbym o pomoc w znalezieniu błędu w składni, gdyż ja tam długo próbowałem go znaleźć i nie znalazłem.

kod tutaj :

pastebin

Proszę o pomoc ! sad.gif
memory
<? zamien na <?php
ArtiXD
Widzę, że strona załapała, jednak jeszcze wyskakują błędy:

Notice: Undefined index: kod w C: \ wamp \ www \ sklep \ platnoscionlineoconfig.php on line 41
Notice: Undefined index: nick w C: \ wamp \ www \ sklep \ platnoscionlineoconfig.php on line 42
Notice: Undefined index: sufiks_sms w C: \ wamp \ www \ sklep \ menu.php on line 17
Notice: Undefined index: value_sms w C: \ wamp \ www \ sklep \ index.php on line 29
Notice: Undefined index: value_sms w C: \ wamp \ www \ sklep \ index.php on line 68
Notice: Undefined index: value_sms w C: \ wamp \ www \ sklep \ index.php on line 74

menu.php

platnoscionline.php
styryl
No przeca masz jak byk Undefined index: kod a tutaj masz odpowiedź:Undefined index
ArtiXD
Wielkie dzięki wszystko działa! Tylko mam pytanie. W tych linijkach pozamieniałem intval na isset. Czy sklep będzie w 100% prawidłowo działał ? Bo wole uniknąć kolejnych problemów.
fate
intval sprawdza czy zmienna jest ogolnie rzecz biorac liczbą, Ty sprawdzasz czy zmienna jest zdefiniowana, zamiast zamienic dodaj isset a intval zostaw, nie wiem jak jest zbudowany skrypt bo go nie widać ale w tym momencie bedzie przepuszczal stringi zamiast liczb, cyfr, kwot np 'pies' 'żre' 'chleb'

Ewentualnie mozesz wylaczyc reportowanie bledow taka linijka na poczatku:

error_reporting(0);

To co tobie wyskakuje to NOTICY a nie ERRORY jak bylby error to Ci się strona nie wyswietli
ArtiXD
Dobra zrobiłem coś takiego

if(intval(isset($_GET['value_sms']) >0 && $_GET['sufiks_sms'] != NULL)){

Dziwię się tylko, że w notepad ++ po podświetleniu składni isset jest na niebiesko, a intval nie. Ale to pewnie wina programu.
Wazniak96
Notepad++ nie podświetla sporej liczby funkcji. Jakoś nie widzę w tym problemu. PHP odpowoednio poinformuje Cię ze funkcja nie istnieje....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.