Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Pobieranie zawartości diva z innej strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mister X
Jak w temacie , potrzebuję pobrać zawartośc pewnego diva załózmy :
<div style="font-size: 36px; line-height: 44px; white-space: nowrap;">Jakiś tekst</div>
Trochę pogooglowałem i doszedłem do tego :

1. <?php
  2. $strona = file_get_contents('jakaś strona');
  3. echo '<pre>';
  4. preg_match('/<div style="font-size: 36px; line-height: 44px; white-space: nowrap;">(.*)<\/div>/i', $strona, $wynik);
  5. echo $wynik[1];
  6. ?>

Jednak to wyświetla mi całą linijkę tekstu z tej strony , czyli również to cos jest po </div> , a chciałbym żeby na pierwszym napotkanym </div> się to wyświetlanie zakończyło.
I tu się rodzi odwieczne pytanie : Dlaczego? Jak to poprawic?
viking
Dopiero co był identyczny temat
Temat: Wydobywanie danych z strony
_Borys_
  1. preg_match('/<div style="font-size: 36px; line-height: 44px; white-space: nowrap;">(.*)<\/div>/iU', $strona, $wynik);

Poczytaj o zachłanności.
-Mister X-
Dzięki śmiga , ale mam kolejny problem , jesli mam np. taki kod :

1. <div class="personal_ratings_rating" style="margin-bottom: 0; font-size: 20px; height: 30px; font: bold 20px 'Trebuchet MS';">coś<span style="font: bold 20px 'Kreon', 'Trebuchet MS';">coś innego</span></div>

Jak pobiorę od "końca" diva do </div> to jak pozbyć się reszty kodu żeby zostało tylko coś i coś innego?
Googlowałem trochę o preg_replace , ale tam ludzie raczej zastępowali pojedyńcze słówka i jakoś mi nie bardzo idzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.