Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konsola PHP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
binprogrammer
Cześć

Jak zrobić konsolę php, taki podobny jak tu http://writecodeonline.com/php/, tylko żebym mógł wpływać na inną podstronę, np.

example.com/konsola
  1. formualrz i zapis do pliku (zapis.php)

example.com
  1. include 'konsola/zapis.php';

Jak zapiszę mi w pliku zapis.php np.

1. echo 'test';

to wyświetli się w na stronie głównej wtedy?

PS. Kurczę, nie ten dział, może ktoś przenieść do przedszkole albo php ?
pyro
Ta konsola jest totalnie bez sensu. Podałem 15 funkcji, które jako pierwsze mi przyszły do głowy i wszystkie zostały zablokowane. Testować tutaj sobie można jedynie rzeczy typu poprawność dodawania. Bezsens smile.gif.
Posio
Jeśli dbają jako tako o bezpieczeństwo serwera to jest oczywistym, że większość będzie zablokowana. Tworzenie takiej konsoli mija sie z celem, jest to cholernie niebezpieczne ...

Nie wiem jak to dokładnie działa, ale podejrzewam, że jest to jako text zapisywane do pliku + rozszerzenie php i to wsio.
.chudy.
Można również użyć funkcję eval do takiego czegoś, chociaż ja bym takiej konsoli nie wystawiał publicznie.
binprogrammer
bezpieczeństwo nie jest istotne akurat u mnie
Spawnm
to daj eval($_POST['LOOOL']) wink.gif
binprogrammer
Bardzo ładnie, pięknie działa smile.gif 20 linijek kodu i mam taką samą konsolę tylko ma więcej możliwości smile.gif
bim2
Z ciekawości spytam, do czego to masz zamiar wykorzystać? smile.gif Może jest elegantsze rozwiązanie twojego problemu?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.