Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Instalacja Visty
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Yakoobo
Witam,

Mam na laptopie zainstalowany system ubuntu 12.10 i chcialbym zainstalowac windowsa viste z pendrive bo cd-rom niedziala. mam instalke w obrazie iso tylko za nic niemoge tego odtworzyc prubowałem zamontować obraz dzięki Furius ISO Mount ale instalacja sie niewłaczyła i dalej niewiem co robić sad.gif( Może ma ktoś jakieś inne rozwiązanie. Z góry dziekuje.
Dominator
spróbuj przez daemon tools
Yakoobo
Nie da sie :/
daniel1302
No to na drugi komputer i z oryginalnej wersji systemu operacyjnego tworzysz obraz i uzywasz jakiegoś programu który zrobi ci botowalny usb np http://wintoflash.com/home/en/ I instalujesz. A tak wogóle to google nie boli. Jak nie da się iso zamontować to obaz uszkodzony i tyle. Jak masz ubuntu to po co ściągasz jakieś smelce jak da się poleceniem mount zamontować windowsa

Kod
mount -o loop /sciezka/do/obrazu/iso /katalog/gdzie/chcesz/zamontowac

Pamiętaj, że musisz mieć uprawnienia roota ale w ubuntu masz sudo full privilages
Yakoobo
Z tym botowanym usb to mniej/wiecej wiem jak zrobic to sprubuje ale z tym kodem to nic nierozumiem gdzie wpisac i wogule bo dopiero niecaly tydzien mam ubuntu to jakbys mogl troche jasniej to wielkie dzieki wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.