Próbowałem combine przypisanie gdyż nie koniecznie to musi być tak rozwiązane jak w temacie ale narazie nie widzę innego sposobu, niestety KOMBAJN skracał mi tablice,domyśliłem się że w przypadku zdublowanych wartości (zdarzaja sie w obydwu tablicach) , no i musialem kombinowac inaczej, ale nie widze rozwiazania nadal stąd moje lamenty na forum.

// block vertical destroyer function addbr($br){return $br.'<br />';} //$tmnlvk = array_combine($nl,$tmnl); foreach($tmnlvk as $linijka) {$dlugosc = substr($linijka,0,2); if(is_numeric($dlugosc)){if($dlugosc <= 16){str_ireplace('<br />',' ',$linijka,$czyrobi); echo $czyrobi.'<br />';}}} //{if ($dlugosc <= 16){strtr($linijka,'<br />',' ');}}
W kodziku mam nadzieje widac ocb JEŻELI linijka jest krótsza niż 16 znaków i na końcu ma <br /> (dlatego linijka) to <br /> zamień na spację.
Dodam, że kod stosuję w miescu w którym $_POST pozbawiony jest wielokrotnych <br /> znaczników \r\n jak i multispacji.
Może ktoś ma inny patent jak wykonać ten warunek, kiedyś już rzuciłem ten temat ale mało konkretnie i bez większego echa się obszedł.

+ czeka na Ciebie, ja czekam na Twoją pomoc