Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dynamiczne tworzenie formularzy
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
jakis_login
Witam,
Nie wiem czy piszę o prawidłowym dziale ale jeśli nie to proszę o przeniesienie tematu.
Chodzi mi o waszą poradę a mianowicie chcę zrobić projekt który ma generować ankiety na strony www.
Przykładowo:
Tworzę ankietę gdzie wpisuje temat ankiety, tworzę skecje ankiety a w niej tworzę pytania z odpowiedziami, mogą to być odpowiedzi text, radio, checkbox, może to być np. 3 odpowiedzi checkbox a czwarta ma być textowa. Może być też taka sytuacja, że pytanie zawiera 3 odpowiedzi np. checkbox np. tak, nie, nie wiem i gdy użytkownik wybierze np. tak to wtedy pojawia mu się np. podzapytanie i może wybrać kolejne np 4 odpowiedzi. Ankieta ma się wysyłać do klientów na email i w meilu jest link do ankiety do wypełnienia. Gdy klienci wypełnią ankiete pojawiają się odpowiedzi na wszystkie pytania, statystyki, można pobrać pdf z odpowiedziami. Ankiety można podglądac wysyłać kilka razy, edytować, usuwać.
Jak myślicie ile czasu potrzebuje programista na coś takiego pisanego w php, jquery i bazie mysql? Jaki jest stopień skomplikowania? Ile mniej więcej jest warty taki projekt?
matwiej
Cytat
Jak myślicie ile czasu potrzebuje programista na coś takiego pisanego w php, jquery i bazie mysql?

Od jednego dnia do nawet kilku miesięcy. Wszystko zależy od programisty. Jak dobrze zna podane przez Ciebie języki, jak podjedzie do problemu itp
Cytat
Jaki jest stopień skomplikowania?

Bardzo proste.
Cytat
Ile mniej więcej jest warty taki projekt?

Tutaj ciężka kwestia. Najlepiej pytać osoby która ma to wykonać. Przedziały cenowe będą się mocno różniły, ponieważ jedni poświęcą na to mniej czasu a inni więcej.
jakis_login
No to właśnie się pytam ile zajmie programiście powiedzmy, że dość dorbrej znajomości php w tym obiektowej (pracującemy np. 2 lata w taj branży )
ZenekN
Zależy od cennika programisty smile.gif od 50 do 300

Ogólnie nie jest to dużo pracy, w życiu normalnym z czasem przeznaczonym na rodzinę to dzień lub dwa wink.gif

jakis_login
Tylko, że to nie mają byc pola text, radio itp wpisane na sztywno w ankiete, ja sam chcę tworzyć sobie te pola, pytania sekcje itp
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.