Witajcie,
znacie może jakieś fajne skrypty typu Q&A czyli pytania i odpowiedzi. Chodzi mi w skrócie o zrobienie stronki w pewnej tematyce, gdzie użytkownik może zadać pytanie, a serwis udzielić odpowiedzi. Super byłoby gdyby dodatkowo inni użytkownicy mogli dodać swoje odpowiedzi, ale nie jest to konieczne.
Ważne dla mnie aspekty:
- prostota wdrożenia własnej skórki
- OpenSource
- możliwość zakładania wielu kategorii
- api umożliwiające pobranie listy pytań i odpowiedzi z danej kategorii byłoby super, ale nie jest konieczne (mogę to wyciągnąć prosto z bazy)
- jakieś dostosowanie pod SEO - czyli możliwość definiowania własnych metatagów, crosslinkig tematów itp.
Będę wdzięczny za pomoc.
---
zamykając temat (może komuś się przyda na przyszłość), po kilku dniach analizowania zdecydowałem się na skrypt question2answer http://www.question2answer.org/.
Napisany w php, szkielet html napisany w taki sposób, aby można było bardzo dużo zmodyfikować w wyglądzie samym css + możliwość integracji z innymi systemami (współdzielenie użytkowników), łatwe spolszczenie (plik tekstowy).
Pod względem Seo też nie wypada najgorzej (ma tagi, dynamiczne title, pytania powiązane, wewnętrzne linkowanie itp).
Nie bawiłem się jeszcze w kodzie, ale myślę, że spełni on moje oczekiwania.