Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Potrzebna pomoc w zorganizowaniu projektu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mast3rdgs
Witam. Na wstępie chciałbym poprosić was o pomoc w zorganizowaniu pewnego projektu.

Przechodząc do sedna i nie rozpisując się na niewiem ile linijek pragnę przedstawić wam swój pomysł. Mianowocie chodzi o stronę internetową o tematyce militarnej z wielką ilością danych w bazie mysql. Niżej opiszę co by było mi potrzebne i prosiłbym was o nakierowanie mnie na odpowiednie skryptu bądź cms-y które przyspieszyłyby pracę nad portalem gdyż zajmuję się tym chwilowo sam a wiedza na temat php zamyka się w przedziale początkującego.

Portal :
- system rejestracji/logowania i odpowiednie uprawnienia do przeglądania podstron z możliwością ich edycji przez administratora
- system ładowania szablonów każdej z podstron gdyż podstron będzie ponad 1000 i łatwiej będzie szablonami
- wyszukiwarka pozwalająca na szybsze wyszukanie potrzebnych wpisów w bazie danych
- możliwość moderacji danych zawartych na stronie

Baza Danych
- skrypt lub system zarządzania na stronie bazą danych, możliwość dodawania, edycji i usuwania wpisów do którego potrzebne są odpowiednie uprawnienia
- skrypt wczytujący dane z bazy danych i umieszczający je w odpowiednie miejsca w szablonie ładowanym z innego pliku

Mam nadzieję, iż pomożecie mi znaleźć odpowiednie skrypty które przyspieszą moje prace nad strona.
untorched
Myślę, że w takim wypadku najlepsze rozwiązanie to napisanie własnego skryptu smile.gif
szalek01
Przejrzy stronę http://www.opensourcecms.com. Może uda Ci się dopasować pomysł do czegoś już gotowego.
Jeśli nie zostanie Ci napisanie własnego systemu, ale napisanie dobrego systemu, samemu i komuś kto nigdy tego nie robił może być trudne lub nawet niemożliwe.
Jeśli już się zdecydujesz na pisanie samemu, poczytaj o wzorcach projektowych MVC, HMVC o aktualnych trendach w programowaniu.
Zacznij od czegoś łatwego, logowanie i CRUD na 1 module. Jak już będzie wszytko ok, napisz to zeszczę raz.
sunpietro
Zawsze możesz użyć Joomla! wraz dodatkiem SobiPro.
Dzięki temu uzyskasz ciekawy system do katalogowania wpisów o militariach oraz system dostępowy dla użytkowników.
Mast3rdgs
Witam czytając państwa odpowiedzi doszedłem do wniosku, iż skrypt napiszę własnoręcznie. Jeśli chodzi o CMS-y to akurat do mojego projektu niestety nie zdałyby one egzaminu gdyż po 1 w bazie danych będzie ogrom informacji i wyszukiwanie ich musi być odpowiednio szybkie a po 2 chciałbym mieć stronę której treść kodową bym rozumiał i mógł edytować w miarę potrzeb.

Mam kolejne pytanie do państwa

1. Czy istnieje możliwość powiedzmy pomocy z waszej strony wysłania mi skryptów, kodów i podpowiedzi oraz oceniania moich wypocin gdybym założył do tego temat ?
2. Czy można z tego forum kopiować skrypty wrzucane przez was dla innych osób do użytku własnego bez jakichkolwiek licencji ?
3. Czy byłaby chętna osoba któa chciałaby poznać szczegóły projektu i ewentualnie przedsięwziąć kroki w celu pomocy przy napisaniu portalu ? oczywiście jeśli ta osoba by chciała jej dane/strona www itp. znalazłoby się na stronie w odpowiednim dziale lub miejscu.

Pragnę dodać, iż otrzymałem zapewnienia od znanych portali w dziedzinie militariów o rozreklamowaniu i partnerstwie z portalem który by powstał. Co za tym idzie w przeciągu krótkiego okresu czasu zostałby on rozreklamowany w internecie oraz cieszył się bardzo dużym zainteresowaniem ze strony osób zainteresowanych militariami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.