Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Grupa robocza a dostęp do zasobów
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
musiek86
Mam takie pytanie, mianowicie mam w domu sieć komputerów 2x windows (xp. vista), 1x ubuntu, wszystko połączone siecią. komp z ubuntu działa jako serwer i do niego mam podłączone urządzenie wielofunkcyjne HP. Lunux działa w grupie roboczej "Workgroup" a pozostałe komputery w "Dom". Jesli chce cos dosc ze strasznie długo to trwa to jeszcze kolory sie sypią. Moje pytanie brzmi czy różne grupy robocze mogą być przyczyną długiego oczekiwania na wydruk?
abort
Znajdowanie zasobów w ramach jednej grupy roboczej powinno być szybsze.
Sróbuj to ujednolicić (najprościej zmienić tylko workgroup na Linuksie w konfiguracji samby). I zrestartować samego demona samby.

Co do kolorów to nie jestem w stanie pomóc - ale czy drukowanie tego samego dokumentu z Linuksa i drukowanie z Win przez drukarkę udostępnioną w sieci daje różne efekty? Bo może to kwestia sterowników?
musiek86
Tak drukowałem ten sam dokument i miałem rózne efekty. Sterowniki dla windowsa mam na płycie a dla linuxa nie i było to jakos inaczej instalowane jzu nie pamietam w jaki sposób.

EDIT:
Zmiana grupy na taka jak w windowsach znacznie przyspieszyła drukowanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.