Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobieranie liczby for
Forum PHP.pl > Forum > PHP
aleks365
witam mam problem z jednym skryptem

napisałem coś takiego
  1. <?php
  2. for($i = 0; $i < 10000; $i++)
  3. {
  4. echo $i;
  5. }
  6. ?>

jak widać skrypt powtarza się 10000 i dodaje za każdym razem liczbę o jeden większą i się tworzy
  1. 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

a ja chciałem żeby to tylko wyświetlało największą liczbę czyli z liczb wyżej wymienionych by powstało
  1. 30

i potem 31 a 30 żeby kasowało ma ktoś jakiś pomysł
tehaha
jeżeli chodzi o animowane odliczanie to w php tego nie zrobisz, musisz użyć języka działającego po stronie klienta np. javascript
aleks365
nie animacje tylko że z każdym dodaniem +1 odejmuje -1 i z tego wychodzi największa liczba jak na przykładzie że największa liczba to 30 i normalnie jest od 0 do 30 a ja chcę wyświetlić największą czyli 30 i tylko 30 nie poprzednie 29 tylko jedną największą liczbę
tehaha
szczerze mówiąc to nie rozumiem o co Ci chodzi. Czy ma to działać tak, że dopiero ostatnia iteracja coś wyświetli? jeżeli tak to:

1. for($i = 0, $max = 10000; $i <= $max; $i++)
  2. {
  3. if($i == $max) echo $i;
  4. }
aleks365
nie tu dam przykład

http://aleks365.bplaced.com/reklama/

na stronie wyżej są te liczby wyświetlane i chciałem że w trakcie liczenie żeby pokazało ile zostało wykonanych powtórzeń żeby te inne liczby usuwało i zostawiało tylko tą która jest największa
markonix
Co rozumiesz przez w "trakcie liczenia"?
Też nie rozumiem o co chodzi..

Cytat
aby te liczby sie wyswietlaly za to tez placa nam

ciekawe kto za takie coś płaci.. czyżby jakiś nabijacz wyświetleń dla reklam..
tehaha
takiej funkcjonalności nie robi się w php, php to język działający po stronie serwera, w ten sposób tylko zabijesz serwer. Takie rzeczy robi się w językach działających po stronie przeglądarki

tutaj prosty przykład:
  1. <!DOCTYPE html>
  2. Odliczanie: <span id="count">0</span>
  3. <script type="text/javascript">
  4. var i = 1;
  5. function count()
  6. {
  7. document.getElementById("count").innerHTML = i;
  8. ++i;
  9. }
  10. var interval = self.setInterval("count()", 1000);
  11. </body>
  12. </html>
aleks365
to stary skrypt na szybko przerobiłem bo tam był numer reklamy i zmieniłem że płacą za liczby a to nie możliwe kto by za to płacił

udało mi się zrobić działa tak jak chciałem dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.