Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML]Lista wszystkich klas dzieci.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MaxiKing
Witam,

Mam problem, ponieważ nie wiem jak stworzyć listę (tablicę) klas każdego dziecka pewnego rodzica. Mam tabelę, która przechowuje różne rzeczy i każdy jej wiersz posiada klasę, w której wpisany jest ID rekordu z bazy. Do sortowania używam jQuery UI Sortable i chciałbym wywołać ajaxowy request przy puszczeniu przycisku myszy. Ale najpierw potrzebuję zrobić tę listę ID i nie wiem w jaki sposób to zrobić.

1. <table id="sortable">
  2. <tr>...</tr>
  3. </thead>
  4. <tr class="1">...</tr>
  5. <tr class="2">...</tr>
  6. <tr class="3">...</tr>
  7. <tr class="4">...</tr>
  8. <tr class="5">...</tr>
  9. <tr class="6">...</tr>
  10. </tbody>

jQuery UI Sortable uaktywniam poprzez kod:
  1. <script type="text/javascript">
  2. $(function(){
  3. $("#sortable tbody").sortable({}).disableSelection();
  4. });

Jak teraz utworzyć jakąś listę tych ID? Najlepiej by było gdyby to była tablica, ale nie wiem w jaki sposób to zrobić :/
MaxiKing
Może ktoś jednak zna odpowiedź?
erix
Zacznij od poprawnego kodu. Podpowiedź: klasa nie może zaczynać się od cyfry.
MaxiKing
Nie pytam się o walidację kodu w W3C, tylko zadałem trochę inne pytanie, więc jeśli możesz to odpisz na temat, bo w tej chwili jest to bezsensowna odpowiedź.
Jacek1L
fragment mojego kodu ale chyba o to chodzi, powinno Ci pomoc

echo '<table border="1" id="tab">
</table > ';

x - to Id jakie chcesz nadac

function dodaj_do_tabeli(x) {
jQuery('#tab').append(
'<tr id="tr_'+x+'"> <td> '+g_id+' </td> '+
'<td> '+towar[x]+' <input type="hidden" name="towar['+x+']" id="towar_'+x+'" value="'+towar[x]+'"></td> '+
'<td> '+sztuk[x]+' <input type="hidden" name="sztuk['+x+']" id="sztuk_'+x+'" value="'+sztuk[x]+'"></td> '+
'<td> '+jm[x]+' <input type="hidden" name="jm['+x+']" id="jm_'+x+'" value="'+jm[x]+'"></td> '+
'<td> '+cn[x]+' <input type="hidden" name="cn['+x+']" id="cn_'+x+'" value="'+cn[x]+'"></td> '+
'<td> '+wn[x]+' <input type="hidden" name="wn['+x+']" id="wn_'+x+'" value="'+wn[x]+'"></td> '+
'<td> '+stawka[x]+'<input type="hidden" name="stawka['+x+']" id="stawka_'+x+'" value="'+stawka[x]+'"> </td> '+
'<td> '+vat[x]+' <input type="hidden" name="vat['+x+']" id="vat_'+x+'" value="'+vat[x]+'"> </td> '+
'<td> '+wb[x]+' <input type="hidden" name="wb['+x+']" id="wb_'+x+'" value="'+wb[x]+'"> </td> '+
'<td><input type="button" onClick="edycja('+x+')" name="but['+x+']" id="but_'+x+'"value="edycja" /></td> '+
'<td><input type="button" onClick="usun('+x+')" name="but['+x+']" id="but_'+x+'"value="usuń" /></td> </tr>');
}
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.