- sprawić aby podpowiadał własne metody przy własnych klasach. Przykładowo wgrałem SWIFTMAILER i gdy korzystam z niego to w miarę sobie radzi (choć też nie zawsze). Aplikacja jest pisana w MVC w CI jeżeli to ma jakieś znaczenie.
- pozbyć się wiecznego komunikatu
Cytat
File needs to be synchronized with deployed on 'host': base revision is not stored yet.
,który pojawia się zawsze po jakimś czasie przy większości plików w momencie otwarcia. Pracuje na zdalnym serwerze, jak najbardziej zależy mi aby sprawdzał czy zaszły jakieś zmiany i to działa świetnie ale nie rozumiem powyższego błędu.
- jak przyspieszyć pisanie, przykładowo pisze zmienną tablicową:
$table['
co automatycznie zmieniane jest w
$table['']
uzupełniam nazwę
$table['index']
i teraz muszę i tak kliknąć 3 razy strzałką w prawo i dodać "równa się". Niby ułatwienie ale strzałka jest dosyć skrajnie z prawej i zastanawiam się czy nie ma jakiegoś skrótu na to. Jeden znam CTR+SHIFT+ENTER, który gdy jesteśmy kursorem za literą "x" zmieni pozycję kursora na koniec stringu
$table['index'];
i doda średnik. Tak więc dobry sposób, działa także bardzo fajnie gdy tworzymy warunek if - skrót zamknie nawias i otworzy klamrę.
- i szukam innego skrótu, przykład:
$table
i chciałbym aby znalazło się to jako argument funkcji in_array, dając kursor przed $table ładnie mi podpowie funkcje ale nawias utworzy się i zamknie przez $table.