Chcę do strony dodać za pomocą jQuery funkcję dzięki której dany div będzie się zwijał i rozwijał.
Mam w belce przycisk z napisem zwiń. Jeśli content zostanie zwinienty to napis zmienia się na rozwin a div zmienia klasę. Problem polega na tym, że jeżeli raz zwine/rozwine to jest ok ale jeśli chcę to zrobić więcej razy to klasa i napis się nie zmieniają.
Oto cały kod:
<html> <head> <style type="text/css"> #belka {width: 200px; height: 30px; background: #0C9;} .zwin { float: right; background: #F00; padding: 3px; margin: 2px 5px 0 0; } .zwin.rozwin { background: #900;} #panel {width: 200px; background: #36C;} p { padding: 10px; margin: 0;} </style> <script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { var $Button = $("#belka .zwin"); var $Panel = $("#panel"); $Button.click(function(){ $Panel.slideToggle(1000); $Button.addClass("rozwin").text("rozwin"); $Button.click(function(){ $Button.removeClass("rozwin").text("zwiń"); }); }); }); </script> </head> <body> <div id="belka"> </div> <div id="panel"> </div> </body> </html>
http://jsfiddle.net/WmAkc/