Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL]Napis "baza, SESSION" nad logiem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Teppic
Niedawno wrzuciłem swoją stronę z localhosta na wykupiony hosting www. Niestety gdy łączyłem się z bazą danych to wyskakiwał mi ciągle komunikat "Brak polaczenia z baza danych". Dopiero jak zmieniłem w zapytaniu "mysql_connect" parametr serwera z "mojanazwa.pl" na "localhost" dopiero wtedy stronka ruszyła ale... Na samej górze, nad logiem pojawił się szpecący stronę biały napis "baza, SESSION". Szukalem we wszystkich moich plikach tego zwrotu by go wykasować, ale nigdzie go nie ma:/.

Nie wiem co robić, google nie pomaga... Mam nadzieję, że nie będę musiał zmieniać serwera.

Dodam że moa baza nazywa sie "upiornep_baza", wiec domyslam sie że na gorze ucięło mi koncowkę bazy danych.
lobopol
Podałeś nam za mało informacji, ani nie pokazałeś kodu możemy co najwyżej strzelać.
Teppic
Musiałbym tu chyba wkleic caly swoj kod;P

A może to wina źle napisanego zapytania sql w phpmyadmin gdy upgradeowalem zapisaną w pliku .txt baze danych z komputera na serwer?
Niktoś
To mamy zgadywać?Może jakiś link do strony podaj jak jest online.
Teppic
W zapytaniu też brak frazy "baza, SESSION". Nie wiem już o co może chodzić. I co mam tu wkleić? Cały kod strony index.php, plik bazy czy plik z configuracją konta?

Tej frazy po prostu nigdzie mi nie znajduje i obawiam się, że to hosting sobie dodaje tą frazę;/

Strona to: www.upiorne.pl
lobopol
Powtarzam za mało danych pokaż stronę, zobacz wszystkie echo, print, print_r przez wyświetlaniem strony. Czy to jest prze <html> czy w środku
Teppic
Wygląda na to że jest to po <html> a przed divem z logiem strony.
Adres stronki podany w moim poprzednim poscie.

Najwyzej mozna to jakoś sztucznie zamaskować;P

Otwieralem notatnik i szukalem tej frazy ale nie ma jej. Strasznie to dziwne jest. Na moim komputerze nie ma tego napisu. Tylko na serwerze www.

EDIT: posprawdzam jeszcze raz;P
Niktoś
Musisz mieć gdzieś echo w skrypcie php zrobione,bo to jest przed strukturą html.Ech i blokada prawego przycisku myszy?No wystarczyło js wyłączyć.
Teppic
Juz znalazlem;P Wiecie co było? Notatnik nie chciał znależć tej frazy mimo iż ta była w tekscie! Nie wiem co jest grane;P

Niktoś a jak tego js-a wylaczyc? Bo ten skrypt strony nie jest mój tylko pisany na zamowienie;P
Niktoś
No w przeglądarce wyłączasz poszukaj w opcjach.

I po co ten plus?
Ta blokada to jest zbędny fitcher.W żaden sposób nie ochroni to strony ,przed kopiowaniem treści ani podglądu do źródła.
Teppic
Wiem to;P Pytanie jak wylączyc tą ochronę? Bo szczerze mówiąc troche wkurzające jest wciskanie ctr+c zamiast zrobienie tego myszką;P

Skrypt niepisany przeze mnie, tylko go "lekko" poprawilem.
lobopol
usuń odpowiedzialny za to plik js, na oko to pewnie click.js.
Teppic
Cytat(lobopol @ 1.05.2012, 21:21:08 ) *
usuń odpowiedzialny za to plik js, na oko to pewnie click.js.

Usunalem ten click.js i nadal nie moge kopiowac gryzoniem;P Nic to, poszukam dalej, dzieki za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.