Cytat
Przecież na stronie UI można samemu przygotować paczkę z wybranymi modułami i wtedy wystarczy jeden plik custom.min.js
Ja przygotowywałem sobie taką paczkę i ściągnąłem. Jednak proces instalacji nie przechodzi tak jak w dokumentacji. Trzeba łopatologicznie dochodzić do tego co i jak.
P.S. Jeszcze nie wdrożyłem Datepickera, więc jeszcze walcze.
Hmm bardzo dziwne, w końcu udało mi się wdrożyć datepicker, jednak nie tak jak spodziewałem się to zrobić :/
Otóż poza
<link type="text/css" href="<? echo $baseUrl; ?>css/overcast/jquery-ui-1.8.18.custom.css" rel="Stylesheet" />
<script type="text/javascript" src="<? echo $baseUrl; ?>js/jquery-1.4.4.min.js">
</script> <script type="text/javascript" src="<? echo $baseUrl; ?>js/jquery-ui-1.8.18.custom.min.js">
</script>
które musiałem w sekcji HEAD to musiałem dodać jeszcze te linijki kodu:
<script src="<? echo $baseUrl; ?>ui/jquery.ui.core.js">
</script> <script src="<? echo $baseUrl; ?>ui/jquery.ui.widget.js">
</script> <script src="<? echo $baseUrl; ?>ui/jquery.ui.datepicker.js">
</script>
Jednak nie tam gdzie zakładałem, czyli w również w sekcji HEAD tylko dopiero w includowanym pliku, czyli tam gdzie potrzebuje datepicker to tam daje linki do plików js.
Na szczęście działa, ale o dziwo w IE pojawia się błąd: "Błąd składni" oraz "Brak definicji jQuery"
Mam firebuga w chromie, ale konsola nie pokazuje mi żadnego błędu, ale pewnie dlatego że nie potrafie się nim posługiwać :/
Jeżeli możecie to looknijcie pod adres:
adres