Zrobiłem sobie liste zamówień i proste akceptowanie i update rekordów w bazie danych tak aby zamówienie zostało zrealizowane. Do tej pory aktualizowany był jedynie status a inne rzeczy musiałem dodawać ręcznie. Działało to w miare sprawnie, ale ostatnio liczba zamówień sie zwieksza więc chciałbym zautomatyzować w maksymalnym stopniu cały proces.
Mam taki kod:
if($submit=='Paid') { $db->zap($zap); if($prem=="Diamond - 15$") $zap=array(1 => 'UPDATE',2 => $pref.'users',3 => 'SET',4 => "member='Diamond',buyprem='".$expire."'",5 => "WHERE",6 => "nick='$nick' LIMIT 1"); $zap=array(1 => 'UPDATE',2 => $pref.'users',3 => 'SET',4 => "advice='$nick'",5 => "WHERE",6 => "advice='' LIMIT 10"); elseif($prem=="Emerald - 5$") $zap=array(1 => 'UPDATE',2 => $pref.'users',3 => 'SET',4 => "member='Emerald',buyprem='".$expire."'",5 => "WHERE",6 => "nick='$nick' LIMIT 1"); $zap=array(1 => 'UPDATE',2 => $pref.'users',3 => 'SET',4 => "advice='$nick'",5 => "WHERE",6 => "advice='' LIMIT 3"); elseif($prem=="Sapphire - 8$") $zap=array(1 => 'UPDATE',2 => $pref.'users',3 => 'SET',4 => "member='Sapphire',buyprem='".$expire."'",5 => "WHERE",6 => "nick='$nick' LIMIT 1"); $zap=array(1 => 'UPDATE',2 => $pref.'users',3 => 'SET',4 => "advice='$nick'",5 => "WHERE",6 => "advice='' LIMIT 5"); elseif($prem=="Platinum - 25$") $zap=array(1 => 'UPDATE',2 => $pref.'users',3 => 'SET',4 => "member='Platinum',buyprem='".$expire."'",5 => "WHERE",6 => "nick='$nick' LIMIT 1"); $zap=array(1 => 'UPDATE',2 => $pref.'users',3 => 'SET',4 => "advice='$nick'",5 => "WHERE",6 => "advice='' LIMIT 15"); if($db->zap($zap)) else }
Po dodaniu drugich zapytań zaczyna wywala błąd:
Kod
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSEIF in /home/klient.dhosting.pl/refbackbank/refbackbank.com/public_html/modules/admin/premiumr.php on line 29
Zapytanie jest poprawne z tego co się orientuje (jest to lekko zmodyfikowana zapytanie pierwsze). Czy to możliwe że można dać tylko jedno zapytanie w takiej konstrukcji?
Jeśli tak, to jak należy to zrobić aby działało?