W formularzu chciałem 2 razy skorzystać z gotowego rozwiązania które ma podpowiadać adresy email oraz ip w odpowiednim okienku.
Adresy email i ip mam pozapisywane w róznych kolumnach a nie wiedziałem jak zrobić 2 zapytania do 1 skryptu żeby samo wybierało z jakiej kolumny ma pobierać dane więc chciałem zrobić 2 oddzielne 'moduły' podpowiadające ale nie wiem dlaczego teraz mi to nie działa.
Problem główny jest taki że jak podaje dane do formularza email to wyświetla mi się podpowiedź dla formularza ip
A dla formularza ip wyswietla się to mniej wiecej dobrze tylko że lista podpowiedzi wyświetla się na takiej wysokości jak miałaby być dla okna wyżej (email)
Formularz w którym ma działać podpowiadanie:
<form method="post" action="admin_adding_cs.php" name="123"> <table width="90%" border="0"> <tr> </tr> <tr> <?php include("autoskin_email.php") ?> <input name="email" type="text" size="20" autocomplete="off" value="" id="email" onkeyup="suggest(this.value);" onblur="fill();" class="" /> </div> </tr> <tr> </tr> <tr> <?php include("autoskin_ip.php") ?> <input name="ip" type="text" size="20" autocomplete="off" value="" id="ip" onkeyup="suggest(this.value);" onblur="fill();" class="" /> </div> </tr>
Teraz kod autoskin_email
<script> function suggest(inputString){ if(inputString.length == 0) { $('#suggestions').fadeOut(); } else { $('#email').addClass('load'); $.post("autosuggest_email.php", {queryString: ""+inputString+""}, function(data){ if(data.length >0) { $('#suggestions').fadeIn(); $('#suggestionsList').html(data); $('#email').removeClass('load'); } }); } } function fill(thisValue) { $('#email').val(thisValue); setTimeout("$('#suggestions').fadeOut();", 600); } </script> <style> ...... </style>
Kod autosuggest_email.php
<?php $db = new mysqli('localhost', 'root' ,'', 'panelcs_beta'); if(!$db) { } else { $queryString = $db->real_escape_string($_POST['queryString']); $query = $db->query("SELECT email FROM users WHERE email LIKE '$queryString%' LIMIT 10"); if($query) { while ($result = $query ->fetch_object()) { } } else { } } else { // do nothing } } else { } } ?>
Kod autoskin_ip.php:
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.js"></script> <script> function suggest(inputString){ if(inputString.length == 0) { $('#suggestions').fadeOut(); } else { $('#ip').addClass('load'); $.post("autosuggest_ip.php", {queryString: ""+inputString+""}, function(data){ if(data.length >0) { $('#suggestions').fadeIn(); $('#suggestionsList').html(data); $('#ip').removeClass('load'); } }); } } function fill(thisValue) { $('#ip').val(thisValue); setTimeout("$('#suggestions').fadeOut();", 600); } </script> <style> ..... </style>
A teraz kod autosuggest_ip.php:
<?php $db = new mysqli('localhost', 'root' ,'', 'panelcs_beta'); if(!$db) { } else { $queryString = $db->real_escape_string($_POST['queryString']); $query = $db->query("SELECT ip FROM box WHERE ip LIKE '$queryString%' LIMIT 10"); if($query) { while ($result = $query ->fetch_object()) { } } else { } } else { // do nothing } } else { } } ?>