mam pewien problem z GM Api 3.
W bazie posiadam zdefiniowane punkty - miejsca (kod pocztowy, miasto, ulica, numer domu).
Na stronie w polu input wpisuję np miejscowość i wyszukuje mi wszystkie miejsca z danej miejscowości(na podstawie tego co mam w bazie danych).
Zrobiłem to, tylko dla jednej miejscowości, nie umiem poradzić aby wypunktować wszystkie, spełniające kryteria wyszukiwania.
KOD:
// Zaciągamy dane z kontrolera, z bazy danych brak <?php endif;?> <?php foreach($this->points as $punkty):?> <?php $point = $punkty->miasto.', '.$punkty->ulica.' '.$punkty->nr_dom; ?> <br/> <?php endforeach;?>
function mapaStart() { var wspolrzedne = new google.maps.LatLng(51.919438, 19.145136); var opcjeMapy = { zoom: 17, center: wspolrzedne, mapTypeId: google.maps.MapTypeId.HYBRID, disableDefaultUI: true }; mapa = new google.maps.Map(document.getElementById("mapka"), opcjeMapy); dymek = new google.maps.InfoWindow(); geokoder.geocode({address: 'Katowice'}, obslugaGeokodowania); <?php if(isset($point)):?> skoczDoAdresu('<?php echo $point; ?>'); <?php endif;?> } function skoczDoAdresu(adres) { wskaznik.setMap(null); geokoder.geocode({address: adres}, function(wyniki, status) { if(status == google.maps.GeocoderStatus.OK) { mapa.setCenter(wyniki[0].geometry.location); wskaznik.setPosition(wyniki[0].geometry.location); wskaznik.setMap(mapa); dymek.open(mapa, wskaznik); } else { alert("Nie znalazłem podanego adresu!"); } }); }
Proszę o pomoc,
nie wiem jak w pętli dodawać miejsca na mapę.
Może jest jakieś gotowe rozwiązanie ?