Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekazanie danych do formularza
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
mongooes
Witam,

Mam problem z przekazaniem danych za pomoca javascript z hiperlacza do pola input formularza.

Po wyswietleniu okna popup i zastosowaniu ponizszej skladni wszystko jest ok. Dane sa przekazywane.
  1. okno popup:
  2. <a href onClick="window.opener.document.getElementById('test').value='xxx'">Przekaz</a>
  3. okno glowne:
  4. <input type="text" name="test" id="test">

Problem zaczyna sie kiedy chce przekazac dane na tej samej stronie (bez otwierania popup).
Probowalem takiego kodu:
  1. <a href onClick="document.getElementById('testl').value='xxx';">test</a>
  2. <a href onClick="window.document.getElementById('testl').value='xxx';">test</a>

Niestety oba nie dzialaja poprawnie. Dane pojawiaja sie w formularzu i po sekundzie znikaja. (Firefox, Chrome)

W ktorym miejscu popelniam blad? zla skladnia czy czegos jeszcze brakuje w skrypcie?

wszerad
Jeżeli się pojawiają i znikają to śmiem twierdzić, że jest więcej kodu, którego nie udostępniłeś. Wstaw więcej wtedy się zobaczy...
Niktoś
A ja bym proponował zajrzeć:
http://www.signs.pl/html/a/target.php
href=? brakuje tobie id obiektu lub ścieżki do strony
mongooes
Cytat(wszerad @ 22.02.2012, 17:45:03 ) *
Jeżeli się pojawiają i znikają to śmiem twierdzić, że jest więcej kodu, którego nie udostępniłeś. Wstaw więcej wtedy się zobaczy...

Wiecej kodu nie ma. Jest tylko funkcja otwierajaca okienko.

Cytat(Niktoś @ 22.02.2012, 17:53:35 ) *
A ja bym proponował zajrzeć:
http://www.signs.pl/html/a/target.php
href=? brakuje tobie id obiektu lub ścieżki do strony

Zgadza sie. Problemem bylo niezdefiniowany "href".
Po usunieciu href z kodu zaczelo dzialac.
  1. <a onClick="window.document.getElementById('testl').value=xxx';"> test</a>

Dziekuje za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.