Mam backup swojej bazy danych, która (przez moją nieuwagę) została zasyfiona przez spamboty.
Pech chciał, że kilka dni temu aktualna baza (już odchudzona) została uszkodzona przez wywołanie złośliwego polecenia (włamanie na forum) - straciłem jedną jedyną tabelę - zawierającą posty z forum . Na szczęście (a może i nie...) mam backup (sprzed dwóch dni), który waży 2,4 gb (w archiwum .gz - 350 mb). Z powodu wagi tego backupu nie jestem w stanie czegokolwiek ręcznie w backupie zmienić, ani nawet wgrać go, ponieważ serwer MySQL (mam serwer VPS) najzwyczajniej w świecie się zawiesza (wyłącza?). Od razu uprzedzam pytanie - próbowałem zrobić backup lokalnie - poprzez wywołanie odpowiedniego polecenia z poziomu powłoki - efekt taki sam, jak przy próbie uploadu przy pomocy phpmyadmin. Tak samo dzieje się przy próbie użycia skryptu bigdump.
Proszę Was o pomoc - jak wyciągnąć z bazy danych jedną jedyną tabelę? Próbowałem już otwierać bazę w VIM pod Windowsem, próbowałem otwierać kilkoma programami do podglądu plików, jednak każdy wczytuje bazę tylko do pewnego momentu i zawiesza się. Nie wiem już co robić, a tracę pieniążki przez awarię forum!
Pilnie proszę Was o pomoc, bo nie mam pojęcia już co zrobić