Przeczytałem sporo na temat mojego problemu, użyłem wiele razy wujka googla ale niestety nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie (2 razy natknąłem się na to że to problem "wp vs reszta świata"). Mam skrypt bazy klientów który wysyła maile informujące o nowościach itp (szablony maili są w plikach html). Problem polega na tym że cały skrypt bazy napisany jest na utf-8, szablony również. Na podglądzie wysłanego maila również wszystko jest ok. Jednak gdy mail już wyjdzie jest wyświetlany poprawnie na praktycznie wszystkich skrzynkach prócz wp.pl i koszmail.pl.
Dość dziwna sprawa bo dostaję na pocztę wp maile również w kodowaniu utf-8 i wyświetlane są poprawnie. A więc mamy krzaczki na wp i tutaj bawił bym się bardziej z kodowaniem jednak wp wywala komunikat :
Cytat
W tresci wykryto rozne kodowania znakow narodowych.
Jesli w ponizszej tresci widzisz krzaczki zamiast znakow narodowych, kliknij link alternatywne kodowanie.
Jesli w ponizszej tresci widzisz krzaczki zamiast znakow narodowych, kliknij link alternatywne kodowanie.
Jak klikamy na "alternatywne kodowanie" to wyświetla się poprawnie.
Czy ktoś może poradzić o co z tym chodzi? Nie działa praktycznie tylko na wp, próbowałem zmian na iso 8859-2, próbowałem zmieniać znaki na UNICODE. Najdziwniejsze że tytuł maila jest wyświetlany poprawnie.
Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam

naprawdę nikt nie wie co z tym zrobić?