Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobieranie z tabelki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
CTRL
Witam, potrzebuję pobrać informacje z tabelki i wpisać je do innej:
  1. [...]
  2. elseif(isset($_GET['newsy']) && $_GET['newsy']=='naglowna')
  3. {
  4. //Przekazywanie na główną
  5. $id = $_GET['id'];
  6. $link = mysql_query("SELECT FROM poczekalnia WHERE id='$id'");
  7. $wiersz=mysql_fetch_array($link);
  8. mysql_query("INSERT INTO glowna VALUES(0,'".$wiersz['tytul']."','".$wiersz['tresc']."','".$wiersz['autor']."','".$wiersz['rate']."','".$wiersz['data']."')");
  9. echo('Dodano na główną');
  10. echo($wiersz['tytul']);
  11. echo($wiersz['tresc']);
  12. echo($wiersz['autor']);
  13. echo($wiersz['rate']);
  14. echo($wiersz['data']);
  15. }

Chodzi o przenoszenie z poczekalni na główną. W tabelce 'glowna' jest wpis, o poprawnym id, rate=0, ale bez tytulu tresci i autora. $wiersz['cokolwiek'] nie działa, czyli chodzi o pobieranie z poczekalni. Proszę o rozwiązanie problemu, i przy okazji powiedzcie czy jest jakiś sposób na przenoszenie wpisu pomiędzy tabelkami?

Dzięki!

Nie wiem jakim cudem ale zły dział się zrobił ;0
qrooel
A nie lepiej zrobić pole w tabeli, które będzie odpowiadać za to czy post jest zaakceptowany czy nie? Wystarczy dodać pole zaakceptowany i wstawiać tam albo 0 albo 1.

Dla poczekalni wyciągasz wszystkie rekordy gdzie: zaakceptowany = 0, dla głównej gdzie: zaakceptowany = 1.
CTRL
Myślałem nad tym, ale nie wiem czy to nie będzie w przyszłości obciążało bazy, ale w sumie jeśli będzie 10 na strone to tylko 10 zapytań będzie tak? I nie będzie ciężko? Skoro tak, to nie wiem jak to pokazywać. Php znam w miarę dobrze ale nie mam pojęcia jak zrobić takiego if'a w sql, poda ktoś kod? I chciałbym na przyszłość wiedzieć dlaczego ten kod wyżej nie działa, bo mogę kiedyś na to trafić.

Dzięki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.