Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][JavaScript]Wywołanie w ajax funkcji zdefiniowanej w <HEAD>, która działa onload
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
edgar72
Cześć,
Czy jest jakiś sposób, który pozwoli mi w momencie podmiany ajaxowo <DIV> na inny <DIV>, na wywołanie funkcji zdefiniowanej w sekcji <HEAD> głónego pliku html?

Ból jest taki, że w tej funkcji inicjalizowane są warunki do działania scrollera, który pokazuje się ajaxowo w nowym <DIV> po wciśnięciu przycisku na stronie.

Działa mi, jak pozbędę się ajaxa i wejdę na stronkę po F5, ale już jak pokażę <DIV> ze scrollerem ajaxowo - niestety nie dziąła, bo nie było zdarzenia onload().

Nie mogę teraz podać źródeł, bo jestem w pracy, ale wieczorem, jak będą komuś potrzebne, to tu wrzucę. Chyba, że jest jakiś sposób na "paszczowe" załatwienie tej sprawy smile.gif
Nadmienię, że z ajaxem i JS to miałem mało do czynienia, ale generalnie patrząc na przykłady innych jestem w stanie złożyć swój kod.

Z góry dziękuję i pozdrawiam,
KK.
nospor
1) To rób te warunki po załadowaniu ajaxa
2) A jeśli nie możesz to zainteresuj się LIVE w jquery. Zazwyczaj pomaga, ale to zależy co ty tam dokładnie robisz.
edgar72
Cytat(nospor @ 28.09.2011, 11:08:37 ) *
1) To rób te warunki po załadowaniu ajaxa
2) A jeśli nie możesz to zainteresuj się LIVE w jquery. Zazwyczaj pomaga, ale to zależy co ty tam dokładnie robisz.

Nie wiem, co to jest LIVE - poczytam o tym i zobaczę, co uda się zrobić. Dzięki za wskazówkę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.