Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]"Powrót" ścieżki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Czoszu
Witam,
Mam taki problem, mianowicie moja strona znajduje się w katalogu "strona" i w nim mam zakodowaną stronę i w tym katalogu mam folder images, admin i register.
W folderze admin znajduje się skrypt panelu administracyjnego, w reigister jak wiadomo rejestracja. Jako, że skrypt rejestracji mam oparty na plikach to wiadomo w folderze users mam zapisane dane użytkowników, teraz mój problem. W panelu administracyjnym będzie skrypt, który zlicza ilość plików w folderze users czyli ile jest aktualnie zarejestrowanych użytkowników.
Do liczenia korzystam z tego skryptu:
Kod
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=23596

Jeśli chce policzyć ilość plików w folderze users to muszę "wrócić" to katalogu głównego i wtedy dopiero wpisać ścieżkę register/users.
Czy wie ktoś jak to zrobić?
A i nie chce wpisywać twojastrona.pl/register/users ponieważ robię to na razie na serwerze apache i musiałbym to wszystko potem zmieniać, co jest bardzo męczące.

Pozwolę sobie wkleić kawałek kodu z powyższego linku:
  1. $sciezka = \"./\";

I jak tą zmienną uzupełnić?
CuteOne
Co do rejestracji użytkowników istnieje coś takiego jak baza danych - poczytaj o MySQL

Wracajac do tematu użyj ścieżki bezwzględnej - więcej na google. Zamiast babrać się ze ścieżkami względnymi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.