Chcę aby po kliknięciu w jedną z flag wysunęło się okienko w dolnym rogu witryny (pozycja fixed), gdzie pojawia się tekst o wyborze języka, informacja o ładowaniu języka itp.
To zrobiłem i działa bez zarzutu ale problem tkwi w tym, że do każdego skryptu dodałem zapytanie SQL, które ma update'ować rekord danego użytkownika np. gdy jego aktualny język to "pl", a kliknie w flagę angielską to zapytanie ma z'update'ować rekord dla jego IP w komórce "lang" z "pl->en".
Mój kod wygląda tak:
<script type="text/javascript"> // Język niemiecki $(document).ready( function() { $(".lang_de").click( function() { $(".popup").slideDown(); setInterval(function() { $(".popup").slideUp(); }, 6000); var sql = ['<?php mysql_query('UPDATE guests SET lang="de" WHERE ip="'.$_SERVER['REMOTE_ADDR'].'"') or die (mysql_error()); ?>']; var current = 0; setInterval(function() { document.getElementById('load_content').innerHTML = contents[current++]; document.getElementById('load_sql').innerHTML = sql; }, 2000); setInterval(function() { parent.location='<?php $PHP_SELF; ?>'; }, 8000); }); }); // Język angielski $(document).ready( function() { $(".lang_en").click( function() { $(".popup").slideDown(); setInterval(function() { $(".popup").slideUp(); }, 6000); var sql = ['<?php mysql_query('UPDATE guests SET lang="en" WHERE ip="'.$_SERVER['REMOTE_ADDR'].'"') or die (mysql_error()); ?>']; var current = 0; setInterval(function() { document.getElementById('load_content').innerHTML = contents[current++]; document.getElementById('load_sql').innerHTML = sql; }, 2000); setInterval(function() { parent.location='<?php $PHP_SELF; ?>'; }, 8000); }); }); // Język polski $(document).ready( function() { $(".lang_pl").click( function() { $(".popup").slideDown(); setInterval(function() { $(".popup").slideUp(); }, 6000); var sql = ['<?php mysql_query('UPDATE guests SET lang="pl" WHERE ip="'.$_SERVER['REMOTE_ADDR'].'"') or die (mysql_error()); ?>']; var current = 0; setInterval(function() { document.getElementById('load_content').innerHTML = contents[current++]; document.getElementById('load_sql').innerHTML = sql; }, 2000); setInterval(function() { parent.location='<?php $PHP_SELF; ?>'; }, 8000); }); }); </script> <div class="top"> <span class="line"></span> <div class="center"> <div class="box"> <ul class="left"> </ul> <ul class="right"> </ul> </div> </div> </div> <div class="popup"><div class="bg"><?php echo $LANG['popup']['lang']['select'].$br.'<div id="load_content"></div>'.'<div id="load_sql"></div>'; ?></div></div>
Wszystko działa ładnie, lecz nie ważne którą flagę kliknę, zawsze wywoływane jest ostatnie zapytanie mySQL, w tym przypadku dla języka PL.
Dla przykładu: mój aktualny język to EN, klikam w DE, a skrypt i tak wywołuje zapytanie dla PL i zmienia mi język na PL a nie na DE.
Próbowałem to robić na wiele sposobów, lecz jeszcze nie udało mi się znaleźć odpowiedniego, dlatego piszę na forum mając nadzieję, że ktoś z Was mi pomoże

Za pomoc będę niezmiernie wdzięczny.
Za każdą odpowiedź daję "POMÓGŁ" !
Serdecznie pozdrawiam.
Kamil Dunaj.