Edytuję wtyczkę/plugin JS o nazwie Nivo Slider, który oferuje niezłe możliwości ale obecnie utknąłem w martwym punkcie :|
Metody wbudowane w wtyczkę mi nie wystarczają:
beforeChange: function(){var id=$('#slider').data('nivo:vars').currentSlide;$('#rep_cap').html($('#title'+id).html());}, // Triggers before a slide transition afterChange: function(){var id=$('#slider').data('nivo:vars').currentSlide;$('#rep_cap').html($('#title'+id).html());}, // Triggers after a slide transition slideshowEnd: function(){}, // Triggers after all slides have been shown lastSlide: function(){}, // Triggers when last slide is shown afterLoad: function(){} // Triggers when slider has loaded
biblioteka ta zaczyna się:
(function($) { var NivoSlider = function(element, options){ //Defaults are below var settings = $.extend({}, $.fn.nivoSlider.defaults, options); //Useful variables. Play carefully. var vars = { // <------------- Te VARS'y mnie interesują najbardziej currentSlide: 0, currentImage: '', totalSlides: 0, randAnim: '', running: false, paused: false, stop: false };
Dlatego potrzebny mi bezcallbackowy zewnętrzny dostęp do nivo aby móc go kontrolować, chyba jednak mam jeszcze pewne braki gdyż gdy stosuję:
var j = jQuery.noConflict(); alert(j('#slider').data('nivoSlider','vars:running')); alert(j('#slider').nivoSlider.vars.running);
nie otrzymuję niczego konkretnego... Pytanie jak za pomocą jQuery dobrać się do tego obiektu VARS i coś odczytać a jeszcze lepiej wywołać którąś z metod.
Nie potrafię wykombinować jak wygląda selector żeby się dobrać do tych zmiennych...
Jedyne co otrzymuję to, że albo nie ma metody albo [Object object].
Macie jakieś sugestie?
NIVO SLIDER mam z oficjala: http://nivo.dev7studios.com/
Z góry dzięki