Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][JavaScript]Pomoc w generatorze
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Taz9
A więc napisałem ostatnio temat i dostałem odpowiedź zacząłem szukać jak to zrobić ale nie moge znaleźć... Więc pisze jeszcze raz ale tym razem w przedszkolu.
Generator znajduje się tu:
http://generator.hsms.pl
Kod w źródle strony jest bo nie ukrywałem go. Wiem że lepiej ukryć i ukryje jak zrobie go porządnie.

A więc mam parę pytań jak co zrobić.
1. Mam w generatorze na górze wybór bannerów. Gdy zmieni się banner, strona się zmienia. Chciałbym aby zmiana bannerów nie wymagała zmiany strony tylko w wygenerowanym tekscie wyświetlał się link do bannerów których użytkownik wybrał.

2. Jak zrobić podgląd jak wygenerowany kod będzie wyglądał? Robiłem tak jak tu:
Temat: PHPJavaScriptPodglad formularza
ale nie działa...

3. Chciałbym zrobić radio "Tak" i "nie" a gdy się da tak, dodaje jakiś obrazek/banner a jak nie, to nie dodaje nic.

4. To już nie aż tak konieczne ale też chciałbym coś takiego wrzucić. Jak zrobić że ktoś wpisuje swój nick, i po tym pojawia się on na załączonym obrazku?

Z góry dzięki za szybką odpowiedź... jestem zielony w JS. Proszę o odpowiedzi (dobrze było by z gotowcami bo chciałbym zrobić to na szybko, ale wiem że się wtedy nic nie nauczę ;/)

pomógłby ktoś?
CuteOne
Użyj gotowej biblioteki np. jQuery i za pomocą jej funkcji ajax pobieraj i wysyłaj dane do skryptu PHP... innej pomocy tu nie znajdziesz bo imo nikt za ciebie pisać skryptów nie będzie
Taz9
wiem że nikt nie zrobi i nie chcę nawet o to prosic wink.gif ale macie może jakisporadnik którym mógłbym się kierować? chodzi mi dokładnie o te przykłady co tu dałem. byłbym wdzięczny wink.gif
!*!
http://jquery.com/ > dokumentacja > funkcje .ajax() a w ogóle to po wpisaniu w google "jquery + to co chcesz uzyskać" dostaniesz odpowiedź, jest tego b.dużo

Tak jak napisał CuteOne wysyłasz ajaxem dane do pliku php i w nim obrabiasz te dane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.