Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wyłączone popen
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wnovak
Witam,

Chciałem uruchomić w swoim skrypcie możliwość wysyłki maila z użyciem sendmail do tego celu wykorzystałem klasę PHPmailer jednak zwraca mi następujące ostrzeżenia:
Warning: escapeshellarg() has been disabled for security reasons in include/phpmailer/class.phpmailer.php on line 601
Warning: popen() has been disabled for security reasons in include/phpmailer/class.phpmailer.php on line 624

Wyłączenie popen uniemożliwia wysyłkę maila, jak mógłbym ewentualnie zmienić ten skrypt żeby zaczął działać?
armon
yyy ponieważ widzę Twój skrypt, myślę że powinieneś dodać w lini 40 komentarz //it's magic, do not touch

ee no jakby to powiedzieć nikt się nie domyśli co zmienić w skrypcie, którego nie widać...
wnovak
specjalnie dla Ciebie kolego
  1. require_once('include/phpmailer/class.phpmailer.php');
  2.  
  3. $mail = new PHPMailer(true); // the true param means it will throw exceptions on errors, which we need to catch
  4. $mail->IsSendmail(); // telling the class to use SendMail transport
  5.  
  6. try {
  7. $mail->AddReplyTo('*******@********.**', 'First Last');
  8. $mail->AddAddress('*******@********.**', 'John Doe');
  9. $mail->SetFrom('*******@********.**', 'First Last');
  10. $mail->Subject = 'PHPMailer Test Subject via mail(), advanced';
  11. $mail->AltBody = 'To view the message, please use an HTML compatible email viewer!'; // optional - MsgHTML will create an alternate automatically
  12. $mail->MsgHTML("<body>Test</body>");
  13. $mail->Send();
  14. //echo "Message Sent OK</p>\n";
  15. } catch (phpmailerException $e) {
  16. echo $e->errorMessage(); //Pretty error messages from PHPMailer
  17. } catch (Exception $e) {
  18. echo $e->getMessage(); //Boring error messages from anything else!
  19. }

kod który wywołuje, to przykład dostarczony wraz z klasą. ścieżka do sendmail jest prawidłowa
więc jeśli Cie to nie naprowadziło na rozwiązanie mojego problemu, to przypominam że korzystam z klasy PHPmailer i to ona zwraca ten warningi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.