Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Transformacje wideo w Skype 5
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
WebCM
Procesor: Transmeta Efficeon 996 MHz
Karta: XGI Volari XP5
RAM: 224 MB
DirectX: 9.0c (dxdiag nie wykrywa problemów)
Raport: http://sendfile.pl/52260/Raport.mht

Problem istnieje od Skype 5 po automatycznej aktualizacji. Po kilku minutach wideokonferencji na ekranie są dziwy. Obraz wideo rozmówcy i interfejs programu (szczególnie dolny pasek z przyciskami "zakończ", "moje wideo") zniekształca się - wygina w lewo, pojawiają się paski lub totalnie deformuje. Zmienia się nawet kilka razy na sekundę. Podobne efekty uzyskacie w programach graficznych. Prawdopodobna przyczyna to przegrzanie karty graficznej lub innego komponentu. Może procesor nie daje rady. Po schłodzeniu laptopa, postawieniu na podłodze i otworzeniu okien, gdy na zewnątrz jest chłodno, obraz wraca do normy, ale tylko na chwilę.

Jak rozwiązać ten problem bez powrotu do wersji 5?

I tak wyrzucę 5 z przymusowymi aktualizacjami i integracją z Facebookiem i zainstaluję 4.
trucksweb
zmien laptopa bo to co w nim masz to smiech na sali. juz moj HTC stabilniej dziala niz ten caly laptop i dziwisz sie ze ci nie wyrabia skype.

sprawdz tez konflikty sterownikow na sprzecie.
WebCM
Odinstalowałem 5.5, wyczyściłem pozostałości po Skype z rejestru programem RegCleaner i CCleaner, usunąłem folder Skype z katalogu Dane aplikacji i spakowałem do .7z - wszystko po to, aby zainstalować 4 na czysto. Nic nie da przywrócenie całego folderu. Skype pyta o hasło. Odzyskiwanie hasła nic nie da - jeżeli nawet odnajdę e-mail, jaki był podany kilka lat wstecz, i tak nie znam hasła. Pozostaje metoda brute force? Przeglądnąłem rejestr i tam haseł nie ma. Skype trzyma je w shared.xml i config.xml, tylko ich nie przyjmuje. Być może bada ich czas modyfikacji. Wniosek: niepotrzebnie czyściłem rejestr i Dane Aplikacji wink.gif Albo wrzucić do kosza i nie opróżniać.

W końcu uda mi się wbić na konto przy N próbie, tylko szkoda czasu. Jakieś wyjście z tej sytuacji?
trucksweb
jak dziecko...
jak zapomnisz hasla do banku to co robisz ?

napisz do skypa -jest tam pomoc i opisz sytuacje. poddadza cie weryfikacji. calosc potrwa moze do 2dni.

albo utworz nowe konto i po problemie ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.