mam kilka pol formularza ktore wyswietlaja dane z bazy poprzez php. pola powiazane sa ze soba. wybor jednego wywoluje inne itd. problem jaki mi sie pojawia to po dluzszej zabawie z polami "migotanie" pol. pola znikaja i pojawiaja sie, znikaja i pojawiaja. im dluzej dtrwa zabawa tym dluzej trwa migotanie. ponizej kawalek kodu.
plik form.html
<script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { $.get("func.php", { func: "drop", }, function(response){ $('#result').fadeOut(); setTimeout("finishAjax('result', '"+escape(response)+"')", 400); }); }); function finishAjax(id, response) { $('#wait').hide(); $('#'+id).html(unescape(response)); $('#'+id).fadeIn(); } function finishAjax(id, response) { $('#wait_1').hide(); $('#'+id).html(unescape(response)); $('#'+id).fadeIn(); } </script>
plik func.php
<?php echo " <script type=\"text/javascript\"> $('#drop').change(function(){ $('#wait').hide(); $('#wait_1').show(); $('#submit').hide(); $.get(\"func.php\", { func: \"drop_1\", drop_var: $('#drop').val() }, function(response){ $('#result_1').fadeOut(); setTimeout(\"finishAjax_tier_three('result_1', '\"+escape(response)+\"')\", 400); $('#wait_1').hide(); }); return false; }); $('#drop_2').change(function(e){ $('#wait_1').hide(); $('#wait_2').show(); $('#submit').hide(); $.get(\"func.php\", { func: \"drop_2\", drop_var: $('#drop_2').val() }, function(response){ $('#result_2').fadeOut(); setTimeout(\"finishAjax_tier_three('result_2', '\"+escape(response)+\"')\", 400); $('#wait_2').hide(); }); return false; }); "; ?>
itd dla kolejnych pol. nie jestem zbyt mocny w ajaxie wiec to moze byc szczegol z ktorym mecze sie juz jakic czas
pozdarwiam i dzieki