Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Jak skomentować komentarz
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
andrzejlechniak
Witam
Piszę sobie system komentarzy i postanowiłem rozwinąć mój projekt o możliwość komentowania komentarzy. I tu się nasuwają 2 problemy: jak ustawić formularz z komentarzami i drugi jak wyświetlać skomentowany komentarz (a dokładniej chodzi mi o technikę). Myślę, że najlepsza byłaby tu rekurencja. Ale co i jak to nie wiem jeszcze. Napisałem coś takiego:

1. /////////////////////////////////////////////////
  2. $sql_2['kid'] = $_GET['id_komentarza'];
  3. if($_GET['id_komentarza'] == $kid)
  4. {
  5. $pokaz_wiecej = FALSE;
  6. }
  7. else
  8. {
  9. $pokaz_wiecej = '<a href="index.php?id=wydarzenia&id_komentarza='.$kid.'" title="Odpowiedz na komentarz">Odpowiedz</a>';
  10. }
  11. /////////////////////////////////////////////////////
  12.  
  13. echo 'wyświetlanie komentarza na stronie';
  14. echo '<div class="komentarz_odp" title="Odpowiedz na ten komentarz">'.$pokaz_wiecej.'</div>';
  15.  
  16. if($pokaz_wiecej)
  17. {
  18. $odpowiedz_komentarz = 'formularz odpowiedzi na komentarz';
  19. echo $odpowiedz_komentarz;
  20. }
  21. else
  22. {
  23. echo 'Nie ma jeszcze odpowiedzi na ten komentarz.';
  24. }

ale:
1. Kod nie przekierowuje mnie za pomocą linka do formularza z odpowiedzią a do strony głównej z wszystkimi wiadomościami.
2. wyświetla od razu komunikat: formularz odpowiedzi. w polu komentarza (który to komunikat powinien być ukryty w zwykłym komentarzu)

Bardzo proszę o radę i ew. wskazówki.
Babcia@Stefa
Zrób w bazie coś takiego jak id i parent_id i sprawdzaj który komentarz jest "dzieckiem" tego który wyświetlasz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.