Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Smarty - 2, czy 3 ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
adam882
Witam

Chcę zacząć przygodę z systemem szablonów smarty, z którym nigdy nie miałem do czynienia. Zastanawia mnie tylko, czy wybrać bibliotekę w wersji 2, czy 3? Słyszałem, że wersja 3 jest jakby przepisana na nowo ze standardami php5, jednak wiele osób skarżyło się, że działa wolniej. Którą zatem wersję moglibyście mi polecić?
nospor
Żadnej....
Jeśli upierasz się na jakiś system szablonów to podobno OPT Zyxa jest dobre. Nie wiem, nie używałem.

Jeśli jednak nadal się upierasz nad smarty to oczywiście ze 3. 2 to już staroć. Równie dobrze mogłbyś się zapytać czy używać php4 czy php5.
adam882
hm.. dlaczego uważasz, że nie warto sobie zawracać głowy systemem Smarty?
Generalnie zależy mi na dobrym systemie cachowania, gdzie podobno smarty nieźle sobie z tym radzi. Rezygnując ze smarty i podobnych systemów szablonów musiałbym zapewne korzystać z klasy cachowania zapytań mysql, ale nie wiem, czy to dobre rozwiązanie.
nospor
Cytat
hm.. dlaczego uważasz, że nie warto sobie zawracać głowy systemem Smarty?
Jak to mówi moja żona: bo tak. Białe jest białe a czarne jest czarne wink.gif

Chcesz używać smarty tylko i wyłącznie dla cache?To już w ogóle mija sie z celem, choć może coś w tym jest bo już kolejna osoba na forum z podobnym zdaniem co ty.
Czemu boisz się używać klas do Cache? Przecież nie gryzą.
askone
OPT - szybkie i proste w opanowaniu, a ponadto to nasza rodzima produkcja wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.