Cytat(nekomata @ 7.04.2011, 23:23:22 )

nie wykazujesz żadnych dowodów i żadnych przykładów.
Jakich chcesz dowodów?
Że sesje php są mniej bezpieczne?
Że sesje php działają wolniej?
Że sesje php zajmują więcej miejsca na hdd?
Że sesje php dają mniejszą możliwość kontroli?

można mówić że MySQL jest niebezpieczne ponieważ jest MySQL injection
MySQL nie jest samo w sobie niebezpieczne.
Niebezpieczne jest nieumiejętne z niego korzystanie.
Niedawne włamanie na mysql.com (metodą blind-sql-injection) zdaje się to potwierdzać

dlatego napiszmy własną baze danych , co nam szkodzi że nam MySQL siedzi sztab wyszkolonych ludzi , to są lamusy i się nie znają na rzeczy.Tak dokładnie brzmisz.
Można ostrożnie założyć, że w mysql siedzą nie głupi ludzie.
Optymalizator mysql radzi sobie w niektórych sytuacjach lepiej niż optymalizatory baz danych projektór komercyjnych, co jest zjawiskowe.
Nie widzę biznesowych perspektyw dla nowego projektu w tej dziedzine.
Jest mysql, mssql, postgresql, oracle, a dla twardzieli sqlite i to w moim odczuciu wystarczy.
Cytat(fifi209 @ 7.04.2011, 23:24:54 )

Pisz wszystko sam od zera, zobaczymy... Napisz sobie biblioteki w C, skompiluj sam PHP, aby mieć pewność że jest wszystko po Twojej myśli. Napisz swojego framework'a, twórz koło na nowo.
To by było cudowane!
Niestety moja wiedza o C jest na poziomie zerowym.
Nie mam też wolnych 5000 lat na zmarnowanie.
Ba, nie mam też czasu na pisanie własnego mechanizmu sesji, dlatego korzystam z gotowych, o czym pisałem pare postów wcześniej - i znowu kłania się ignorancja przejawiająca się braniem udziału w dyskusji bez wcześniejszego przeczytania topicu w całości... Żałosne.

O ile hosting jest dzielony, w przypadku np. dedykowanego serwera nie widzę powodu zastępowania go.
Nie znasz dnia ani godziny kiedy przyjdzie Ci przenieść się z dedyka na shared..

Jeżeli tak, to podaj powód dlaczego miałbym to robić?
- Bezpieczństwo
- Szybość
- Miejsce na HDD
- Kontrola / Elastyczność
- i wiele innych