zwiedzam
6.04.2011, 10:48:09
Pobieram dane z tabel z jednej ze stron (źródłowa1). Chcę mieć pod ręką, na mojej stronie (docelowa) te dane z źródłowej1 i z innej, źródłowej2, żeby je nieco przeliczyć i zrobić sobie znacznie wygodniejszy raport w jednym miejscu. Dane biorę metodą file_get_contents i nie ma problemu jeśli chodzi o źródłową2. Mogę je pobrać, przetworzyć wyrażeniem regularnym. Tu jest ok. Natomiast problem jest z pobraniem danych z źródłowej1. Po pierwsze muszę być zalogowany na tej stronie (jest id sesji). To mi nie przeszkadza, bo na początku pracy zawsze się tam loguję, więc mogę po prostu zrobić to jak zawsze, pobrać link z id sesji i przekleić do mojej strony docelowej. Jednak to nie chce działać. Kiedy próbuję wyświetlić te pobrane dane na próbę, zanim poddam je parsowaniu i wyłuskaniu tego co potrzebuję pojawia mi się informacja, że wystąpił problem z bazą danych. Co się może dziać ? Przecież nie wysyłam żadnych danych POST z powrotem do strony źródłowej1, tylko łykam do siebie i obrabiam na własnym serwerze. Samego linka natomiast jak przekleję z id sesii do innego okienka - działa, więc chyba powinno być ok.... co się więc dzieje ?
lukaskolista
6.04.2011, 10:59:27
jesli wystapil problem z baza danych to znaczy, ze... jest problem z baza danych, a nie z polaczeniem do zrodla1
zwiedzam
6.04.2011, 11:15:34
Ok, ale w takim razie jak wklejam link w przeglądarkę, to błąd też powinien być, a nie ma ! Ten błąd wyskakuje na chwilę i przekierowuje mnie na stronę logowania źródła1. Tak naprawdę nie wiem co to za błąd bo wyskakuje info "Problem w bazie". I po chwili przekierowanie... Więc na pewno nie chodzi o mechanizm db, tylko o coś z sesją..
lukaskolista
6.04.2011, 14:08:05
Jesli przekierowywuje na strone logowania to pewnie jest cos z logowaniem.
Cytat
Pobieram dane z tabel z jednej ze stron (źródłowa1).
myslalem, ze to tabela z Twojej aplikacji