Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ststystyki tygodniowe
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Prezes
Witam,
pisze sobie statystyki a raczej skrypcik do nich. Chcialem sie dowiedziec jak mniej wiecej zrobic zeby nam sie robil zapis do bazy stat tyg. Wymyslilem ze mam tabele a w niej "day" i "ile" w day sa dni tyg i myslalem o tym zeby odpowiednio zapisywal sie wynik do "ile" odpowiednio dla dnia jaki jest. CZyli pobieram dzien jaki mamy porownuje go z baza i do odpowiedniej kolumny dopisuje wartosc o 1 wieksza od poprzedniej. No i powiedzmy ze spoko przez 1 tydzien. ale co zrobic jak mi sie zaczyna od poczatku? bo nie chce zeby bylo tak ze np minela niedziela i wracamy znow do pon i tam juz do jakiejs liczby dopisujemy o 1 wiecej(wole zeby sie zerowalo). Bo niby moglbym zrobic ze zapisuje ostateczny wynik z danego dnia a potem odejmuje i wych mi ile mam w tym tyg. Ale czy nie ma innego soposobu?
Pozdrawiam
swist666
nie łatwiej po prostu w day wpisać np. 2004-01-01 i w samym php sprawdzić jaki to był dzień i napisać skrypt który rysuje (albo pisze) statystyczne wejscia na www
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.