Mam pytanie bardziej teoretyczne niż praktyczne. Mianowicie zastanawia mnie jak wygląda sprawa przetwarzania przez serwer skryptów php. Napisałem pewien skrypt, który pobierał z pliku pewne dane konfiguracyjne. Skrypt ten wywoływany jest z poziomu przeglądarki w sposób:
Co pobiera odpowiednio przetworzone obrazki.
Początek pliku load.php gdzie pobierane są dane konfiguracyjne
$data['BG_COLOR'] = $configTxt['bg_color']; $data['COLOR'] = $configTxt['color']; $data['font'] = $configTxt['font']; (...)
Jak było to napisane w ten sposób byłem pewien że wszystko będzie działało ok. Ale pomyślałem sobie, że można by sobie wczytywać w zależności od potrzeby różne dane konfiguracyjne, które znajdują się w różnych plikach. I teraz wygląda to tak:
load.php
$data['BG_COLOR'] = $configTxt['bg_color']; $data['COLOR'] = $configTxt['color']; $data['font'] = $configTxt['font']; (...)
I teraz zaczynam mieć wątpliwości. Może głupie wątpliwości ale zupełnie nie wiem jak to od tej strony wygląda. Bo jest jest jeden plik load.php, który może być w jednym momencie wykonywany np 10 razy jeżeli w tym samym momencie przeglądarkę otworzy 10 różnych osób. W pierwszej wersji na ilu przeglądarkach by nie otworzyć strony, skrypt zawsze pobierał ten sam plik konfiguracyjny, i przetwarzał jedno i to samo. I niby działa wszystko ok. A jak to będzie wyglądało w tej drugiej sytuacji, jeśli na 10 przeglądarkach w tym samym czasie zostanie przetwarzany ten skrypt z tą różnicą że na każdej przeglądarce zostanie pobrany inny plik konfiguracyjny? I tu jest właśnie to konkretne pytanie... czy są to procesy niezależne dla serwera, który będzie wykonywał plik load.php? Czy skrypt zostanie wykonany poprawnie w każdej otwartej przeglądarce dla tych danych konfiguracyjnych jakie aktualnie występują? Czy będzie to się jakoś ze sobą gryzło jeśli osoba A otworzy przeglądarkę z kodem:
Osoba B z kodem:
Osoba C z kodem:
itd? Czy np powinienem mieć 10 plików: load1.php, load2.php, load3.php,... tylko wtedy by chyba serwer tego nie wytrzymał

Bardzo proszę o jakieś krótkie wyjaśnienie tej kwestii bo w sumie nie wiem czy jest sens żeby dalej ten skrypt modyfikował bo może tylko go sobie całkowicie rozwalę.