Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Problem z wyświetlaniem strony gdy mam logowanie.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
amster
Witam:)

Mam problem z wyświetlaniem strony , gdy przed znacznikami <html> includuje skrypt logowania:// Kodowanie strony mam na UTF-8 , korzystam z notepad++ i ustawiam kodowanie na UTF-8 bez BOM, jednak gdy wchodzę na stronę widzę, takie krzaki jak na screenach:/ Jeśli jednak wykonam próbę logowania , błędna bądź udaną to wszystko już jest dobrze. Podejrzewam , że dzieję się tak dlatego, że przglądarka wtedy wie, że kodowanie jest na utf-8.. Wiecie jak soie z Tym poradzićquestionmark.gif

Oto co mi się pokazuje przy wyświetlaniu:/ Same krzaczyska;/ I tekst wylewający się poza strone.
Przykład niepoprawnego wyświetlania
Błędne wyświetlanie..

A gdy już nacisnę przycisk loguj, nieważne czy zaloguje, czy wyskoczy błąd hasła, bądź komunikat wprowadź hasło i login, to wszystko wraca tak jak powinno być;// Tutaj potwierdzenie w screenie;// Czy ma ktoś jakiś pomysł
Dobrbe wyświetlanie

PS> Dodam, że z tego co widzę w Operze jest wszystko OK, a chrome i firefox ma tak jak na 1 screenie
ixpack
A nie możesz tego logowania wrzucić po nagłówkach? Tj. po ustawieniu kodowania??
PanGuzol
A dlaczego wstawiasz to przed <html>.
Formularz logowania należy co ciała dokumentu i powinien być w <body>.
amster
Kurcze smile.gif Faktycznie , pomogło:))

Mam tam funkcję header i dlatego myślałem , że musi ona być zastosowana przed nagłówkami..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.