Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sytuacja patowa potrzebna pomoc
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Mefistofele
Witam

Trochę głupio się czuje zwracając do was o pomoc , prawdę mówiąc sam niewierze ze dałem się wrobić w takiego wałka jakiego mi zrobiła moja dziewczyna i teraz jestem zdany na waszą łaskę i swoje moralne upokorzenie. Już pisze w czym rzecz razem ze swoja dziewczyna studiujemy w łodzi informatykę ( wsinf ) jesteśmy na 4 sem i na początku roku dostaliśmy tematy prac przejściowych ( w zamyśle tak miało być ) ja swoja prace już oddałem miałem napisać prosty programik w c++ porównujący 3 metody sortowania i wykazujący najlepszą proste lecz moja kochana połówka poszła po temat pracy przejściowej dopiero teraz i dostała zaskakujacy mnie zupełnie temat a ja tymbardziej mianowicie „ wizualizacja danych w stronach www „ błędnie przez nią oceniony ze to prosta strona html a tu zonk okazało się ze to ma być faktycznie strona html ale sama wizualizacja ma być zrobiona w php lub perlu , oczywiście spadło to na mnie a ze moja styczność z php ograniczała się jak do tej pory do wędrowania po ów stronach tak więc nie potrafię jej za bardzo pomóc a na uczelni będziemy przerabiać na 5 sem więc nie potrafię dać sobie z tym rady L na promotora i jaka kolwiek pomoc tez niebardzo mogę liczyć gdyż jest to człowiek który wszystko olewa , jedyna moja nadzieja pozostaje w was lub też znalazłem człowieczka który operuje zrobienie całej pracy ale za dość wysoką cene jak dla mnie 1600 zl.
Jedyna rzecza która mogę w zamian zaproponować jest to pomoc w programowaniu w jezykach c++ / vb / python lub pomoc z flesh-a J mogę równierz zaproponować e-booki z działu informatyka . Głupio mi was prosić o to bo wiem ze wy możecie jedynie pomóc poprawic lub wskazać odpowiedni kierunek lecz nie robić gotowców wiem bo sam tak tez robie na innych forach lecz jest to dla mnie sytuacja patowa

Z szacunkiem Mefi
cboot
Cytat
„ wizualizacja danych w stronach www „ błędnie przez nią oceniony ze to prosta strona html a tu zonk okazało się ze to ma być faktycznie strona html ale sama wizualizacja ma być zrobiona w php lub perlu

To może napisz w ogóle treść tego zadania, albo jak to jest długie, to streść to chociaż.
Mefistofele
Witam

Po długim ganianiu za Promotorem po całej uczelni nareszcie go złapaliśmy by dowiedzieć się o szczegóły jak pracy przejściowej , wiec tak.
Według myśli promotora ma być to napisany skrypt w perlu lub php rejestrujący dzienne wachania się waluty np. skok dolara rano i wieczorny jego spadek ma być rejestrowany w skrypcie i pokazywany na stronie w formie wykresu liniowego na tle podziałki .
Maja być co najmniej 4 waluty i odswierzanie ustawione na 6 godzin aby co 6 godzin była sprawdzana cena i ewentualna zmiana rejestrowana .

Naprawde nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić.

Pozdrawiam Mefistofeles
Mefistofele
Dziekuje za wszelkie zainteresowanie i za chęć pomocy jak już wczesniej pisałem mogę również pomóc w wyrzej wymienionych działach informatyki

Pozdrawiam Mefistofele
peterj
Ciekawy artykuł na temat zautomatyzowanej aktualizacji walut (php+XML) znajduje się w magazynie
"Internet" nr 4/04, kwiecień str. 94-98 . Może okazać się przydatny. Jeżeli chcesz to napisz do mnie maila lub PW to prześle Ci zeskanowany ten artykuł nie bedziesz musial kupować magazynu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.