Cytat(Ghost_78 @ 17.11.2010, 19:48:53 )

// lepszym sposobem bedzie jezeli zorganizujesz sobie liste ksiazek i bedziesz je wskazywal np. linkiem gdzie przekazesz ID
tego tylko nie czaje:D
reszta jest dla mnie jasna.
Tylko tak:
musialbym do zawrzec
klikajac sobie na dodaj ilestam sztuk wywoluje sobie zapytanie:
if($sztukSluga != 0
) $dodajSluga = mysql_query("INSERT INTO `koszyk` (id, t, a, s , c) VALUES ('', 'Sluga Bozy', 'Jacek Piekara', '$sztukSluga', '$cenaSluga')"); //DODAWANIE SLUGA BOZY
btw, koszyk to moja tabela gdzie dodaje sobie ksiazki, s to ilosc sztuk, stad SUM(s) wywoluje sobie sume
$sztukSluga to ilosc dodawanych ksiazek z formularza
musialbym jakos w ifie zawrzec ze Twoje zapytanie o Update mialoby sie wykonac jesli juz w koszyku ten rekord sie znajduje , tylko ze tak mi nie smiga:
if(($ileSluga = mysql_query("SELECT SUM(s) FROM koszyk Where t='Sluga Bozy' ") == 0
) ) {
if($sztukSluga != 0
) $dodajSluga = mysql_query("INSERT INTO `koszyk` (id, t, a, s , c) VALUES ('', 'Sluga Bozy', 'Jacek Piekara', '$sztukSluga', '$cenaSluga')"); //DODAWANIE SLUGA BOZY }
else {
$query= mysql_query("SELECT id FROM koszyk WHERE t='Sluga Bozy' AND a= 'Jacek Piekara' "); $id = $row[id];
// lepszym sposobem bedzie jezeli zorganizujesz sobie liste ksiazek i bedziesz je wskazywal np. linkiem gdzie przekazesz ID
mysql_query("UPDATE ksiazki SET s=s+$sztukSluga WHERE id='$id' "); };