Już kilka godzin męczę się z konfiguracją MySQL na Windows 7. MySQL 5.1 64-bit instaluje się bez problemów (można zalogować sięna roota z linii poleceń i wykonać `show database;`). Próbuję połączyć się z bazą i dostaję takie coś:
Kod
Warning: mysqli::real_connect() [mysqli.real-connect]: [2002] Pr?ba po??czenia nie powiod?a si?, poniewa? po??czona strona nie (trying to connect via tcp://localhost:3306) in C:\....php on line 12
Warning: mysqli::real_connect() [mysqli.real-connect]: (HY000/2002): Pr?ba po??czenia nie powiod?a si?, poniewa? po??czona strona nie odpowiedzia?a poprawnie po ustalonym okresie czasu lub utworzone po??czenie nie powiod?o si?, poniewa? po??czony host nie odpowiedzia?. in C:\....php on line 12
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\....php on line 13
Warning: mysqli::real_connect() [mysqli.real-connect]: (HY000/2002): Pr?ba po??czenia nie powiod?a si?, poniewa? po??czona strona nie odpowiedzia?a poprawnie po ustalonym okresie czasu lub utworzone po??czenie nie powiod?o si?, poniewa? po??czony host nie odpowiedzia?. in C:\....php on line 12
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\....php on line 13
Wyłączyłem zaporę i kontrolę konta użytkownika, żadnych innych programów, które mogłyby blokować nie mam - jestem świeżo po formacie.
Usługa MySQL działa. W konfiguracji ustawiłem port 3306.
netstat -abo podaje, że mysqld.exe nasłuchuje na 0.0.0.0:3306 przez TCP.
Jakieś pomysły?
BTW w ogóle skąd te krzaki w Windows-1250? Skoro strona jest kodowana w UTF-8 :|