Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Erotyczny pasaż handlowy
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
sniver
Dawno mnie tu nie było

Więc się przy okazji przywitam

No i w związku że ostatnio trochę zajęty byłem postanowiłem że podzielę się jeszcze nie skończonym, ale za to w znacznym stopniu dopracowanym nowym pasażem handlowym www.EroBAY.pl.

W domyśle ma to być serwis który zrzesza sklepy +18 i z bielizną i różnymi gadżetami dla dorosłych (w tym śmiesznymi upominkami).

Projekt w zamyśle obecnie jest niekomercyjny i każdy sklep z pasującą tematyką może się dołączyć. To tak w ramach własnej autoreklamy (mam nadzieję że mnie nikt nie zlinczuje).

A teraz do rzeczy. Niewiele jest tego typu stron dedykowanych właśnie tej branży (poza intymnie.interia.pl nie znam innego). Domyślnie chcę tu zrobić funkcjonalność sklepu i porównywarki cenowej z elementami sztucznej inteligencji.

System ma sprawdzać tz. współczynnik chwilowy. Chodzi o to że ma zapamiętywać które typy produktów są często odwiedzane i automatycznie na listach produktów widoczne wyżej (np. stroje kąpielowe latem będą widoczne wysoko bo jest na nie popyt).

To tyle jeśli chodzi o całość, jak to ma działać i co to ma być...
Teraz proszę o baty - najlepiej pozytywne, chodź każda krytyka mile widziana
devnul
Cytat
System ma sprawdzać tz. współczynnik chwilowy. Chodzi o to że ma zapamiętywać które typy produktów są często odwiedzane i automatycznie na listach produktów widoczne wyżej (np. stroje kąpielowe latem będą widoczne wysoko bo jest na nie popyt).
nie sądzisz że to samonapędzające się koło? coś co jest wyżej jest częściej odwiedzane a coś co jest częściej odwiedzane jest wyżej. nie lepiej na starej dobrej zasadzie bestsellerów? czyli coś co się najlepiej sprzedaje w jednostce czasu jest wysoko w wynikach
layout niezbyt sexy jak na taką tematykę, taki nijaki, nie zachęca do przeglądania nie mówiąc o kupowaniu tego typu gadżetów.
z błędów:
- linki ze stopki (większość) mimo że nie działają nie zwracają strony z błędem a robią kompletną głupotę - mianowicie przekierowują na główną
- jakiś link - także bez symatycznego 404 - obleśne apachowe
- ciekawostka
- link dodaj do zakładek - cmon?! lata 80 już dawno za nami - ktoś będzie chciał to sobie doda - wywal to bo aż wieje komuną
- link do jakiegoś profilu - oczywiście nie działa
- czemu nie mogę zobaczyć u Ciebie tego co na stronie producenta? dokładna rozmiarówka, modele, kolory itp - tak wiem - system partnerski i bla bla bla - no ale jak chcesz kogoś zachęcić do tego żeby
przeglądał towar u Ciebie to musisz mieć coś do zaoferowania a tak poza tym że masz tego dużo to nie masz żadnych informacji o produkcie

podsumowując:
pomysł fajny, wykonanie zje...chane
marcio
Cytat
Plik: /home/tsoft/domains/erobay.pl/mod/login/class/db.class.php

Bład lini: 67

Komunikat:
Blad bazy danych

Maskuj bledy, przy logowaniu ;]
sniver
Nie do końca działający "EroSzpieg" bo brak mu jednej funkcji której obecnie nie udostępniam. Pomysł wzięty z ceneo - chodzi o ten pstryczek-elektryczek na dole EroSzpieg...
Mam nadzieje że sie podoba smile.gif
devnul
Cytat
Nie do końca działający "EroSzpieg" bo brak mu jednej funkcji której obecnie nie udostępniam. Pomysł wzięty z ceneo - chodzi o ten pstryczek-elektryczek na dole EroSzpieg...
Mam nadzieje że sie podoba
nazwa fatalna, wiesz nie każdy chce się dzielić ze światem swoimi preferencjami erotycznymi (wiem że to nie do tego służy ale czy wie to przeciętny kowalski?), jak dla mnie jest to odstraszacz klientów - źle się kojarzy już sama nazwa. Funkcjonalnie też jakoś tak bez ładu i składu. Ani to ładne ani przejrzyste
sniver
Ok - w takim razie - ma ktoś propozycje jak to nazwać?
devnul
pokombinuj z czymś w stylu moje erobay i rozszerz funkcjonalność o jakieś dodatkowe opcje w stylu polecane (w zależności od przeglądanych itp)
sniver
proponowane produkty mają tam być jako 3 zakładka..
moje erobay - tak mi średnio pasuje bo nie będzie tam zmiany hasła, danych itp. dupereli...
ale jak zrzynać z ceneo - to może tak jak u nich: "Moje produkty"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.