Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] problem z dodaniem tagu <script>
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
barthpl
Mam taki mały problem, na stronę, którą stworzyłem mam dodać kod konwersji celu Google Analitics - zliczanie formularzy. Klasycznie Google zaleca by przy dobrze wypełnionym formularzu została dodana pewna formuła na końcu strony. Ponieważ formularz na wspomnianej stronie jest obsługiwany przez AJAX nie ma możliwości aby zrobić to klasycznie więc próbowałem to robić w następujący sposób.

Na końcu strony dodałem definicję pul, definiujących zarówno użytkownika i dany cel a w formularzu w kodzie JS dodałem następujące polecenia (w miejscu który obsługuje dobrze wypełniony formularz):
  1. var body = document.getElementsByTagName( 'body' ).item(0);
  2. script = document.createElement( 'script' );
  3. script.src = 'http://www.googleadservices.com/pagead/conversion.js';
  4. script.type = 'text/javascript';
  5. body.appendChild( script );

Problem jest taki, że w FF (co ważne bez FireBug'a) strona się przeładowuje (jak jest FireBug - wszystko działa ok). Dodam że na IE 8 powyższy kod działa ok.

Czy ktoś ma pomysł jak temu zaradzić questionmark.gif czy może jest jakiś inny sposób na wywołanie googlowego js'a questionmark.gif
erix
Pokaż więcej kodu. Najlepiej to wystaw, żebyśmy i my mogli debugować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.