Witam serdecznie mam wielki problem mianowicie posiadam zagraniczny cms i gdy dodaję link na stronę to validator wskazuje mi błąd w tekście znacznik '&' wiem że powinno być & a m p; bez spacji oczywiście lecz nie wiem jak tego dokonać prosił bym bardzo o pomoc

O to część kodu konfiguracyjnego :

Kod
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");                                                                       //
mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'");                                                               //
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'utf8_general_ci'");                                         //
                                                                                                    //
function sef($text) {                                                                                //
$text = trim($text);                                                                                //
$search = array('Ç','ç','Ğ','ğ','ı','İ','Ö','ö','Ş','ş','Ü','ü',' ','---','--','(',')');            //
$replace = array('C','c','G','g','i','i','O','o','S','s','U','u','_','-','-','','');                //
$new_text = str_replace($search,$replace,$text);                                                    //
return $new_text;                                                                                    //
}

O to najprawdopodobniej kod odpowiedzialny za wyświetlanie : linku i tekstu

Kod
$data = mysql_query("SELECT * FROM limonata WHERE sarkici LIKE '%$sarkici%'");
                    while($sonuc = mysql_fetch_array($data))
                    {
                    $parca=$sonuc["sarkici"].' - '.$sonuc["sarki"];
                    $parca2=substr($parca,0,40);
                    ?>
                    <?php
if ($xhtml)
    print "<script type=\"text/javascript\"><![CDATA[\n";
else
    print "<script type=\"text/javascript\"><!--\n";
?>
// <div class="harf-sarkilar"><a href="<?=$sonuc["id"]?>-<?=sef($sonuc["sarkici"])?>_<?=sef($sonuc["sarki"])?>_pobierz.html" title="<?php echo $parca; ?>"><?php echo $parca2; ?></a></div>
<?php
if ($xhtml)
    print "//--></script>\n";
else
    print "]]></script>\n";
?>

również jest tez ale nie idzie wkleić kodu : jquery-1.3.2.min.js

O to kod jquery-fns.js

Kod
$(function(){
    $('.blink').
        focus(function() {