ast89
9.09.2010, 22:35:57
Witam. Mam napisany skrypt dodawania komentarza w jQuery. Chcę do niego dodać aby po dodaniu komentarza automatycznie przeładowało tabelkę w której wyświetlane są w/w komentarze.
Ma ktoś jakiś pomysł?
everth
9.09.2010, 22:44:36
Po co całą? Nie wystarczy że skrypt dodający zwróci dodany rekord komentarza JSONem? Wtedy dodajesz go do tabeli. Ewentualnie rezygnujesz z użycia AJAX i dodajesz komentarz równocześnie z odświeżeniem zawartości (normalny submit).
ast89
9.09.2010, 23:00:31
Skrypt działa tak:
Mam stronę z informacją o książce. Klikam na guzik dodaj komentarz, wyświetla się formularz w jQuery, dodaje komentarz, zapisuje się on do bazy danych (w jquery wywołuję plik do zapisu).
Po dodaniu komentarza zamykam okienko z formularzem.
I w tym momencie chciałbym zobaczyć swój komentarz oraz poprzednie dodane do bazy komentarze, a widzę jedynie te stare czyli nie odnowiło rekordów z bazy danych.
everth
9.09.2010, 23:06:04
W callbacku AJAXA wstaw coś takiego
window.location.reload();
Nie najładniejsze, ale powinno działać.
nospor
10.09.2010, 08:44:05
@everth to na grzyba uzywac ajaxa jesli po jego wykonaniu i tak strona ma byc przeladowana?
@ast89 skoro ajaxem dodajesz komentarz, to niech ta sama akcja zwróci ci albo:
1) listę wszystkich komentarzy i poprostu nadpiszesz tą listą tę co jest na stronie
2) albo zwróci ci tylko ten ostatni komentarz i dopiszesz to do tego co masz
3) a wogole to nic ci nie musi zwracac. Przeciez dane komentarza masz caly czas przy sobie, wiec po prostu dopisz je do listy
everth
10.09.2010, 17:30:37
@nospor - a czy ty zauważyłeś że ja też mu to napisałem (drugi koment)

. Ostatni koment to najprostsze z możliwych rozwiązań które powinno działać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.