Oddaje pod ocenę mój skrypt komentarzy PGbook jak i stronę www.pgbook.pl i czekam na wasze opinie.
www.PGbook.pl
- pliki językowe. Jak sobie wyobrażasz dać to do tłumaczenia czy pracować na tym? Trzeba znać nazwy poszczególnych zmiennych by z tego korzystać czy coś dodać, nie warto wynajdywać koła na nowo - lepiej używać standardów.
$pg_lang['again'] = "Oddałeś niedawno komentarz."; $pg_lang['clone'] = "Pola nie mogą składać się z samych spacji."; $pg_lang['fill'] = "Pola muszą być uzupełnione."; $pg_lang['much'] = "Za duzo znaków w jednym z pól !!!";
- po co ciągle set names? I po co co chwilę "echować" coś na ekran? Po to są zmienne, by na nich pracować, odbieramy dane, generujemy zmienne, łączymy je z html i wysyłamy do przeglądarki - taka jest logika aplikacji www, jak mam użyć takiego skryptu w swoim projekcie jak on mi coś echuje ciągle? I ten "Error" już nie tłumaczysz?
if($vote==1){ $pg_sql="insert INTO pg_vote VALUES('$to', '+1', '$ip')"; }else{ $pg_sql="insert INTO pg_vote VALUES('$to', '-1', '$ip')"; } } }else{ }