Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache2 - nie można pobrać bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
klapaucius
Mam następujący problem. Moja baza danych (na apache2 pod linuxem ubuntu) działa poprawnie, jednak przy próbie zapisania bazy do pliku .sql wyskakuje następujący komunikat:

Czy ktoś spotkał się już z takim przypadkiem?
everth
  1. mysqldump -u NAZWA_UZYTKOWNIKA -p HASLO_DO_BAZY NAZWA_BAZY > twojbaza.sql

To też nie chce działać? Jak masz awersję do konsoli to zainstaluj sobie mysql-admin i za pomocą Mysql Administrator rób sobie backupy.
klapaucius
ale gdzie to mam wpisac? do konsoli linuxowej? czy do jakiejś konsoli mysql? a jesli tak to gdzie ją znajdę? Jestem trochę zielony bo znam sie tylko na samym phpmyadmin ;(
everth
Jak tag kodu sugeruje - w konsoli. Poza tym skoro masz lokalną bazę danych to dlaczego nie skorzystasz z tego mysql-admin. Bardzo wygodne graficzne narzędzie.
klapaucius
Dobra udało się za pomocą Twojej komendy zapisać bazę. Dzięki wielkie.
Nie rozumiem jednak co to jest to "mysql-admin"? Gdzie ja to mam? Co to wgl jest ? (gógl nie pomógł)
everth
Tutaj masz skrótowy opis. Jak jakieś *buntu (przypuszczam wersja lucid) to jest to paczka. Instalujesz
  1. sudo aptitude install mysql-admin

Później musisz gdzieś u siebie w menu znaleźć Mysql Administrator - na Kubunciaku jest w menu Narzędzia Programisty, pod GNOME nie mam pojęcia. Zawsze możesz uruchomić mysql-admin z konsoli.
klapaucius
Aha czyli to taki programik. Fajnie, zaopatrzę się w niego smile.gif
Dzięki wielkie za pomoc, pozdrawiam serdecznie!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.