Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wykonywanie skryptu php w cron, zwiekszenie czasu wykonywania skryptu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Agape
Mam pewien skrypt który chce cyklicznie uruchamiać. Problem tylko w tym, że za jakiś czas gdy będzie miał więcej danych do obrobienia skrypt przekroczy maksymalny czas wykonywania skryptu. Szukałem sporo na ten temat ale nie znalazłem czegoś co by rozwiązywało mój problem. Mógłbym podzielić prace skryptu na etapy, wtedy mógłby uruchamiać się od nowa co jakiś czas wykonując kolejne etapy. Niestety w cron standardowe wpisy nie obsługują GET. sciana.gif

Macie jakieś rozwiązanie?

ps. Nie mogę zwiększyć czasu wykonywania skryptu.
kilas88
Ja bym to podzielił na porcje w samym skrypcie, tak by nie przekraczało limitu czasu wykonywania skryptu. Nie rozumiem co do tego ma GET?
Agape
Z get chodzilo mi o to ze skrypt obrabia czesc danych i uruchamia sie ponownie z infosmacja w get od ktorego elementu ma zaczac. Dzieki temu ominalbym limit czasowy. Chyba ze znacie jakies lepsze metody.
tehaha
możesz sobie tą informacje zapisać do pliku tekstowego i zaczynać dalej od miejsca gdzie skończył, a najlepiej to jakaś tymczasowa tabela w bazie danych i obrobione elementy zostają usunięte z kolejki, w sumie ciężko zasugerować rozwiązanie skoro nie wiemy co dokładnie chcesz osiągnąć
Agape
Sam oczekujac na odpowiedz o tym pomyslalem ale uparłem się na tego get'a winksmiley.jpg a w sumie takie coś mi wystarczy jak zapisywanie do bazy czy pliku.
Dzięki za rede
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.